Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Ağustos 2021 15:25

Resmi para olmasına 1 hafta kaldı: El Salvador Bitcoin reklamını yayınladı

Bitcoin’in El Salvador’da yasal para birimi haline gelmesine 7 gün kala, ilk Bitcoin reklamı yayınlandı. Reklamda Bitcoin’in kullanımının zorunlu olmadığı anlatılırken, kripto para hakkında bilgilendirme de yapıldı.

Resmi para olmasına 1 hafta kaldı: El Salvador Bitcoin reklamını yayınladı
Bitcoin,,kripto para,,El salvador,

Bitcoin’i resmi para birimi ilan eden El Salvador hükümeti kripto para için reklam yayınladı. Bitcoin’in ülkenin yasal para birimi olmasına bir hafta kala yayınlanan reklam kısa sürede birçok kişi tarafından izlendi.

Reklamda Bitcoin’in kullanımının zorunlu olmadığı anlatılırken, kripto para hakkında bilgilendirme de yapıldı.

Reddit’te yer alan İngilizce çeviride reklamda şu ifadeler yer aldı:

“Eylül ayından itibaren Bitcoin, USD ile birlikte El Salvador’da yasal para birimi olacak. Bitcoin kullanmak zorunlu olmayacak. Bitcoin veya USD ile ödeme ve ücretlendirme seçeneğine sahip olacaksınız. Nakit işlemler, fiyatlar ve ücretler yine USD olarak ödenecektir. Devlet cüzdanı uygulamasını hem USD hem de Bitcoin cinsinden işlem yapmak için istediğiniz zaman ve herhangi bir ücret ödemeden özgürce kullanabileceksiniz. Ayrıca, işlemleriniz için başka herhangi bir cüzdanı kullanmakta özgürsünüz. Devlet cüzdanımızla tüketiminiz için 30 USD hediye alacaksınız. Telefonunuzu işlemler için kullanmak sizi parayla uğraşmaktan ve kupon veya makbuz imzalamaktan kurtaracaktır. Aynı şey satıcı için de geçerlidir ve her zaman işlem ücreti yoktur. Ayrıca, diğer ülkelerden istediğiniz zaman ve tekrar ücret ödemeden para alıp gönderebileceksiniz. Bitcoin kullanmak kolaydır ve isteğe bağlıdır.”

140 MİLYON DOLARLIK BITCOIN DAĞITILDI

El Salvador hükümeti vatandaşlarını Bitcoin'e alıştırmak için 140 milyon dolarlık Bitcoin alımı yapmış ve bu parayı dağıtmıştı. Öte yandan El Salvador'da devlet başkanı Nayib Bukele, ülkenin 7 Eylül'de kripto para hizmeti verecek 200 ATM ile yüz yüze hizmet verecek 50 kiosk'u devreye alacağını açıkladı.

İşte o reklam:

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...