Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Aralık 2015 13:45

Rus krizi domates üreticisini teğet geçti

Rusya ile uçak krizinin ardından yaşanan ekonomik kriz, Antalya'da domates üreticisini teğet geçti.

Rus krizi domates üreticisini teğet geçti
domates, Rusya krizi

Türkiye'nin Rusya krizi sonrası yeni pazar arayışları sonuç vermeye başladı. Uçak düşürme krizinin ardından Rusya'nın Türk mallarının ithalini durdurmaya yönelik kararı sonrası yaşanan ekonomik kriz, Antalya'da örtü altı domates üreticisi yapan çiftçileri teğet geçti. Üreticiler Antalya ve Serik halinden ürünlerini 2,5- 3 TL'ye ihraç ediyor. Antalya'nın turizm bölgesi Kundu'da 25 yıldır seracılık yaparak domates yetiştiren İzzet Demir, fiyatlardan çok memnun olduğunu söyledi.
Domatesi 2,5- 3 TL'den sattığını söyleyen İzzet Demir, "Yaşanan uçak krizinden dolayı ürünlerimizin satılmayacağını söylemişlerdi ama böyle bir şey olmadı. Biz bundan etkilenmedik, fiyatlarımız çok güzel. Türkiye Rusya'ya mahkum değil. Türkiye istedikten sonra yeni pazarlar bulabiliyor. Rusya'ya çok da muhtaç değiliz. Para kazanabilmemiz için fiyatların bu şekilde olmasını istiyoruz" dedi.
"KORKTUĞUMUZ GİBİ OLMADI"
Domateslerin hasat zamanının geldiğini hatırlatan Gülay Çakır ise, hasat zamanında uçak krizinin yaşanmasının üzücü olduğunu söyledi. Uçak krizi sonrası ürünlerinin ihraç edilmeyeceği yönünde haberler yapıldığını söyleyen Çakır, "Ev hanımıyım aynı zamanda 6 dönüm seram var. Rızkım ve geçimim bunun üzerine olduğu için ürünlerimiz satılmayacak diye korkuyorduk. Ama korktuğumuz gibi olmadı. Domateslerimiz çok iyi fiyata gidiyor. Fiyatların böyle devam etmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.
Seralara 40 TL'ye gündeliğe giden Meryem Aksakal ise, domatesin para etmesi durumunda hem patronun hem de kendisinin para kazanacağını söyledi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...