Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Aralık 2015 15:40

Rus seyahat acentesinden Suriye'ye savaş turları

Megapolis adlı Rus seyahat acentesi, gelecek yıldan itibaren Suriye'ye savaş turları düzenleyeceğini açıkladı.

Rus seyahat acentesinden Suriye'ye savaş turları
rus,seyahat,acente,

Rus yayın kuruluşu RT'nin internet sitesinde yayınlanan habere göre,  Megapolis firması, Suriye'ye, terör örgütü IŞİD'e karşı oluşturulan cephe  hatlarını ziyaretleri de içeren beş günlük turların satışına başlayacağını  açıkladı. 
  Haberde, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a atfen "Esad Turu" olarak  adlandırılan seyahatlere tüm dünyadan turistlerin iştirak edebileceği belirtildi. 
 Megapolis'in, "Esad Turu" için hali hazırda Rus Patent ve Marka  Ajansı'na marka tescili başvurusunda bulunduğu, turların başlangıç noktasının  Moskova olacağı belirtildi. 
 Başvuruya yardım eden "First Patent Company"den Anatoli Aronov, cephe  hattına gezi olanağı da içerebilecek turların gelecek yıl başlamasının, kişiler  ya da küçük gruplarla yapılması hedeflenen turların dört ya da beş gün  sürmesinin, kişi başına bin 500 dolara mal olmasının planladığını söyledi. 
 
 Aronov, şirketin, Rusya'nın Şam Büyükelçiliği ve ilgili bakanlıklarla  bağlantıya geçtiğini, turlar için Suriye'deki oteller ve ulaştırma firmalarıyla  görüşmelerin başladığını kaydetti. 
 
Anatoli Aronov, "turizm sektöründeki krize rağmen her zaman, savaş  kuşaklarına yakın bölgeleri ziyaret etme ve doğal afetleri görme fırsatı  yakalamak isteyen insanların var olacağını" ifade etti. 
 
  Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) ise savaş turlarına ilişkin  başvuru almadığını açıkladı. Rosturizm'in hukuk departmanı başkanı Izo  Arakhamiya, "Kayıtlı bir Esad Turu mevcut değil ve bir başvuruda bulunmadılar. Bu  nedenle bu turları satma yetkisine sahip değiller" diye konuştu. 
 
   Rusya Seyahat Endüstrisi Sendikası'nın sözcüsü İrina Tyurina da  seyahat acentesi güvenliği garanti edemeyeceğinden çatışma bölgelerine turist  göndermenin Rus yasalarını çiğneyen bir durum olduğunu kaydetti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...