Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Aralık 2015 12:36

Ruslar konut alımından vazgeçmiyor

Bir gayrimenkul yatırım danışmanlığının CEO'su Rusların Türkiye'den konut alımının kriz sonrası herhangi bir düşüş yaşamadığını ifade etti

Ruslar konut alımından vazgeçmiyor
konut,rusya,

Bir gayrimenkul yatırım danışmanlığının CEO'su son 3 yıldan bu yana yabancılara olan satışların yükseliş trendini sürdürdüğünü söyledi. Rusya krizi sonrası emlak satışlarını değerlendiren CEO, Rus alıcıların satışın beklendiği gibi düşmediğini aynı trend doğrultusunda devam ettiğini belitti. 
‘2015 yılı içerisinde Rusya’ya 185 milyon dolar gayrimenkul satışına aracılık yaptık, kriz sonrasında 11 milyon dolarlık satışa aracılık ettik. Ülkeler arasında en çok çalışan sayısı Rusya'da’ diye konuştu.
 Son dönemde özellikle vize muafiyeti nedeni ile artan turizm ve ticarete bağlı olarak Rus vatandaşlarına konut satışlarının da arttığını ifade eden CEO, “Uçak krizi iki ülkenin tüm ekonomik ilişkilerini etkiledi.
 Bunun başında da gıda ve turizm geliyor. Fakat konut satışları hala devam ediyor. Rus halkı bu krizin sona ereceği beklentisini koruyor. Uçak meselesinin de, iki ülke halkının değil devletlerin meselesi olduğuna inanıyorlar. O yüzden şu an için konut sektöründe bir problem görmüyoruz” dedi.
 
CEO sözlerine şöyle devam etti; 'Hem gayrimenkul fiyatlarının Türkiye'de hala dünya ölçeğine göre düşük olması,  hem de Türkiye’nin coğrafi özellikleri nedeniyle bir cazibe merkezi olduğunu gösteriyor. Ortadoğu ve Körfez ülkeleri vatandaşlarına da yapılan satışlarda çok fazla artış gözlemlendi. Bunun yanı sıra Avrupa ülkelerinde yaşayan Arap kökenli ve Türk vatandaşlarının ülkemizdeki döviz kuru artışına paralel olarak gayrimenkul taleplerinde de artış  görülüyor. Son dönemde Avrupa ülkelerinin azalsa da değer kazanan döviz karşısında İngiltere, Hollanda, Almanya gibi ülkelerden yatırımcıların ilgisi devam ediyor' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...