Tgrt Haber
16 May 2022 13:14 - Güncelleme : 16 May 2022 13:31

Rusya'dan NATO krizinde yeni hamle: Renault'nun mal varlığına el koydu

Rusya, Renault'un Rusya'daki mal varlıklarını kamulaştırdığını açıkladı. Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada Fransız otomobil devinin hisselerinin devredildiğini bildirdi.

Rusya'dan NATO krizinde yeni hamle: Renault'nun mal varlığına el koydu
rusya,renault,,isveç,finlandiya

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, önemli bir açıklama yayınladı. Bakanlık, Renault Rusya'nın hisselerinin Moskova hükümetine devredildiğini ve Renault'nun Avtovaz'daki hissesinin yeni sahibinin devlet destekli araştırma merkezi NAMI'nin olduğunu duyurdu.

Yabancı şirketler, Rusya'ya tepki olarak ülkeyi bir bir terk ederken yaptırım hamlelerini tersine çeviren Rus devleti, son gelişmelerden birinde Renault'nun Rusya’daki varlıklarının devlet malı haline geldiğini duyurdu.

Avtovaz Rusya pazarında Renault otomobil bakım hizmetleri sunarken Lada otomobillerinin tüm ürün yelpazesini tesislerinde birleştirmeye devam ediyor.

RENAULT’YA 1 RUBLE ÖDENECEK

Bakanlık, Moskova hükümetinin artık Renault Rusya'nın yüzde 100 hissesine sahip olacağını açıkladı. Renault'nun Avtovaz'daki yüzde 67,69 hissesinin NAMI'ye satılırken bu arada, devretme işleminde Renault, tüm mal varlığını formalite icabı yalnızca 1 ruble karşılığında devredeceğini açıklamıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümetin önerdiği, ülkeden ayrılma kararı alan yabancı şirketlere devlet tarafından yönetim atanmasına yönelik teklifi desteklemişti. Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı açıklamasında, Renault’un Avtovaz’daki payını 6 yıl içerisinde geri alma hakkına sahip olduğuna işaret edildi.

RUSYA’DAN FİNLANDİYA VE İSVEÇ AÇIKLAMASI

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, "İsveç ve Finlandiya'nın NATO girişimleri, sonuçları bakımından büyük bir hata. Bu karar neticesinde iki ülkenin de güvenliğinin güçlendirilmeyeceği bizim açımızdan çok açık. Bu karara basit bir tepki vereceğimiz düşünülmesin. Askeri gerilimin seviyesi yükselecek" dedi.

Finlandiya eçtiğimiz Perşembe günü açıklamasında, "NATO üyeliği Finlandiya'nın güvenliğini güçlendirecektir. Finlandiya, gecikmeden NATO üyeliğine başvurmalıdır" açıklamasını yapmıştı. İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ise, İsveç'in NATO üyeliğiyle birlikte gelecek resmi güvenlik garantilerine ihtiyacı olduğunu söylemişti.

 

Kaynak: AFP
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...