Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Nisan 2014 10:18

Rusya'ya Ukrayna şoku

Kredi derecelendirme şirketi Standard&Poor's (S&P), Ukrayna sorunu nedeniyle yaptırımlarla yüz yüze olan Rusya'nın notunu düşürdü.

Rusya'ya Ukrayna şoku
rusya,ukrayna,kredi derece,düşüş,

S&P'nin not düşürmesine karşılık, Rusya'nın kredi derecelendirmesi "yatırım yapılabilir" düzeyinde kaldı. S&P Rusya'nın kredi notunu bir kademe indirerek yatırım yapılabilir en alt düzey olan BBB-'ye düşürdü, görünümü ise "negatif" olarak belirledi.S&P, 7 Şubat 2014 tarihinde Türkiye'nin kredi notu görünümünü "durağan"dan "negatif"e çevirirken, kredi notunu ise, yatırım yapılabilir düzeyinin altında olan "BB+" olarak korumuştu. S&P ayrıca, "Türkiye'nin notunu 12 ay içerisinde 3'te 1 ihtimalle düşürebiliriz" uyarısında bulunmuştu.Bir diğer kredi derecelendirme şirketi Fitch de bu ayın başında, Türkiye'nin kredi notunu 'BBB-' olarak teyit etti, not görünümünü 'durağan'da bıraktı. Fitch'den bir hafta sonra Moody's de Türkiye'nin "Baa3" olan notunu değiştermedi ancak tredi notu görünümünü "negatif"e indirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...