Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Aralık 2021 08:10

S&P, Türkiye'nin büyüme tahminlerini yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Türkiye’nin büyüme tahminlerini yükseltti.

S&P, Türkiye'nin büyüme tahminlerini yükseltti
Standard & Poors,,türkiye,,ekonomi,,dolar,,döviz,,faiz,

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Gelişen Piyasalar raporuna göre, Türkiye’nin 2021 yılı için büyüme tahmininin yüzde 8,6'dan yüzde 9,8'e, 2022 yılı için büyüme tahmini yüzde 3,3'ten 3,7'ye çıkarıldı. S&P, 2023 yılı için yüzde 3,1 ve 2024 yılı için yüzde 3,0 büyüme tahmininde bulundu.

PİYASALARDAKİ OYNAKLIK RİSKLERİ ARTIYOR

Raporda, Türkiye'deki toparlanmanın, diğer gelişmekte olan ülkelerdeki iyileşmenin çok ilerisinde olduğu, ancak finansal piyasalardaki oynaklık nedeniyle makroekonomik istikrarı yönelik risklerin arttığı belirtildi.

S&P, gelecek yıl ve 2023'te döviz kuru, enflasyon, faiz oranları ve nihayetinde büyüme için keskin şekilde farklı sonuçların olası olduğunun göz önüne alındığında, belirlenen senaryoda çok yüksek belirsizlikler olduğuna işaret etti.

POLİTİKA FAİZİNDE ARTIŞ TAHMİNİ

S&P raporunda "TL'deki hızlı değer kaybı, zaten yüksek olan enflasyonist baskıları artıracak, mevduat dolarizasyonu risklerini yükseltecek ve şirket bilançolarını zorlayacaktır. Bu, gevşeme döngüsünün nihai olarak tersine çevrilmesine ve hatta politika faizinde keskin bir artışa yol açabilir. " denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...