Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Aralık 2021 16:09

Sağlık Bakanlığı 40 bin personel alımı başvuru tarihleri ve şartları nedir? Personel başvurusu nasıl yapılır? Atama takvimi...

"ÖSYM kılavuzu, 16 Aralık'ta yayınlanacak" haberinin ardından "Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman, atama takvimi belli oldu mu, nasıl başvurulur? Sağlık Bakanlığı 40 bin personel alım şartları nedir, branş dağılımı belli oldu mu?" sorularının cevabı milyonlarca vatandaş tarafından araştırılmaya devam ediyor. Personel alımları için beklenen haber ise bugün geldi. ÖSYM tercihlerin başladığını duyurdu.

Sağlık Bakanlığı 40 bin personel alımı başvuru tarihleri ve şartları nedir? Personel başvurusu nasıl yapılır? Atama takvimi...
sağlık bakanlığı,fahrettin koca,atama,kpss

"Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman, nasıl başvurulur, atama takvimi ne zaman belli olacak?" soruları gündemde. Bakan Koca'nın yaptığı açıklamaların ardından milyonlarca vatandaşın hayalini kurduğu personel alımına dair son dakika gelişmeleri yaşandı. Atama rehberinin ilerleyen günlerde yayınlanacağını ifade eden Fahrettin Koca, 40 bin sağlık çalışanı alımından 30 bininin sözleşmeli sağlık personeli; 10 bininin ise sürekli işçi olacağını duyurdu. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı kadro (branş) dağılımı nasıl ve başvuru tarihleri ne zaman? ÖSYM kılavuzunun 16 Aralık Perşembe günü yayınlanması ile birlikte merak edilenler cevabını bulacak.

20 BİN SAĞLIK PERSONELİ ALIMINDA TERCİHLER NE ZAMAN?

Resmi Gazete'de yayınlanan 20 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı ilanına göre, tercihler 16-22 Aralık tarihlerinde ÖSYM'nin internet sitesinden yapılacak. Sağlık Bakanlığı'nın taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere KPSS sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile atamalar yapılacak. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunlarının tercih yapabilmesi için KPSS-2021/10 Tercih Kılavuzu, yine ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanacak. Adaylar, tercihlerini 16-22 Aralık tarihlerinde tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresini girerek yapabilecek. ÖSYM'ye veya Sağlık Bakanlığına posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak.

Sağlık Bakanlığı 40 bin personel alımı başvuru tarihleri ve şartları nedir? Personel başvurusu nasıl yapılır? Atama takvimi...

40 BİN SAĞLIK PERSONEL ATAMASI NE ZAMAN? 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Genel Kurulu'nda 2022 yılı bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını cevapladı ve yaptığı açıklamada, 40 bin sağlıkçının atanmasına ilişkin rehberin ilerleyen günlerde yayınlanacağını söyledi.

KPSS puanına göre atanacak 40 bin kişi ile ilgili, ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirme ile mülakat yapılmadan 30 bin sözleşmeli sağlık personelinin alım süreci başladığının haberini veren Bakan Koca, yine mülakat yapılmadan 10 bin sürekli işçi alımı da yapılacağını ve hemşire, ebe, terapist, sağlık fizikçisi vb. alanlarında alım olacağını açıkladı.

2022 Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru şartları ve tarihleri, ÖSYM tarafından 16 Aralık Perşembe günü yayınlanacak KPSS yerleştirme kılavuzunda belli olacak. Kılavuzun, ÖSYM tarafından ilerleyen günlerde yayınlanması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı 40 bin personel alımı başvuru tarihleri ve şartları nedir? Personel başvurusu nasıl yapılır? Atama takvimi...

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ATAMA TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Tercih kılavuzunun, ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlanmasının ardından, adayların tercihlerini kılavuzda belirtilen tarihler arasından yapabileceğini anımsatan Bakan Koca, "Duyurular, Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir. 40 bin kadro kapsamındaki 10 bin sözleşmeli sağlık personeli pozisyonu ile 10 bin sürekli işçi kadrosu için mart ayı içinde ilana çıkılarak alım işlemi yapılacaktır. Sağlık hizmeti alacak vatandaşlarımıza ve sağlık camiamıza hayırlı olsun" dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sağlık Bakanlığı'na başvuru yapmak isteyenler, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün "https://yhgm.saglik.gov.tr" internet sitesinde yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden, e-Devlet Kapısı kimlik doğrulama sistemiyle girilerek kura takviminde belirtilen sürelerde personel başvurusu yapabilecek. 

Sağlık Bakanlığı 40 bin personel alımı başvuru tarihleri ve şartları nedir? Personel başvurusu nasıl yapılır? Atama takvimi...

SAĞLIK BAKANLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? 

Sağlık Bakanlığı 2022 alımları ile ilgili başvuru şartları henüz yayımlanmadı fakat geçen yıl yapılan alımlarda yayımlanan kılavuz içerisinde yer alan başvuru şartları şu şekildeydi:

  • Sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.
  • 657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.KPSS 2019/4, KPSS 2019/7, KPSS 2020/4 ve KPSS 2020/5 Tercih Kılavuzlarında belirtilen sözleşmeli pozisyonlara yerleşenlerin, bu kılavuzda belirtilen sözleşmeli pozisyonları tercih etmeleri sistem tarafından engellenecektir.
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.
  • Durumu “Başvuru Genel Şartlarına” uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır.657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında yer alan hüküm:

"Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.”Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üç ve dördüncü fıkralarında yer alan hükümler: “…Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez.

Sağlık Bakanlığı 40 bin personel alımı başvuru tarihleri ve şartları nedir? Personel başvurusu nasıl yapılır? Atama takvimi...

Sözleşmesini:

a) Kısmi zamanlı veya proje süresi ile sınırlı çalışanlardan,

b) Öğrenim durumu itibariyle ihraz edilen ve ekli 4 sayılı cetvelde yer alan unvanlara ilişkin pozisyonlara ek 4 üncü madde çerçevesinde atanmak suretiyle unvan değişikliği yapanlardan,

c) Eş veya sağlık durumu nedeniyle yer değişikliği talebinde bulunmakla beraber; geçiş yapacağı hizmet birimi bulunmaması, birim bulunmakla beraber o birimde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunmaması veya en az bir yıllık fiili çalışma şartını karşılayamaması nedenlerinden herhangi birine bağlı olarak, Ek 3 üncü maddenin (b) veya (c) bendi hükmü kendilerine uygulanamayanlardan, tek taraflı feshedenler, bir yıllık süre şartına tabi tutulmadan yeniden istihdam edilebilirler.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...