Tgrt Haber
26 Kasım 2021 16:34

Sağlık Bakanlığı 40 bin sağlık personeli ataması ne zaman, branş dağılımı belli oldu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan 40 bin sağlık personeli alımı için nefesler tutuldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca atamalar hakkında açıklama yaptı. Peki Sağlık Bakanlığı 40 bin personel alımı ne zaman? 40 bin sağlık personeli alımı başvuru şartları nelerdir? İşte sağlık Bakanlığı personeli alımı gelişmeleri.

Sağlık Bakanlığı 40 bin sağlık personeli ataması ne zaman, branş dağılımı belli oldu mu?
sağlık bakanlığı,,sağlık personeli ataması,,fahrettin koca,

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sağlık personeli ataması hakkında açıklama yaptı. Koca, "KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirmeyle mülakat yapılmadan 30 bin sözleşmeli sağlık personeli alım süreci başlıyor. Ayrıca yine mülakat yapılmadan kurayla 10 bin sürekli işçi alımı da yapılıyor olacak" Sözlerine yer verdi. Peki sağlık personeli ataması branş dağılımı belli oldu mu? 40 bin sağlık personeli ataması ne zaman sonuçlanacak? 

SAĞLIK PERSONELİ ATAMASI NE ZAMAN? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 8 Kasım’da gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nda 40 bin sağlık personeli atacağını duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sağlık personeli ataması hakkında detayları paylaştı. 

Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde resmi Twitter hesabından açıklama yaptı. Koca paylaşımında, ''Cumhurbaşkanımız açıklamayı yaptı. Yoğun bir hazırlık sürecinin ardından yeni sağlık çalışanı arkadaşlarımızın atama kararı alındı. 40.000 arkadaşımız, nitelikli eğitimleri ve sorumluluk duygularıyla halkımızın hizmetinde olacak. Şimdiden, aramıza hoş geldiniz diyorum'' ifadelerine yer verdi. Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan Personel Bilgi Sistemi üzerinden yapılacak. 40 bin kişi KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirme ile mülakat yapılmadan alınacak.  

Sağlık Bakanlığı 40 bin sağlık personeli ataması ne zaman, branş dağılımı belli oldu mu?

SAĞLIK PERSONELİ ATAMASI BRANŞ DAĞILIMI BELLİ OLDU MU? 

Sağlık Bakanı Koca, 40 bin sağlıkçı atamasına ilişkin de "KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirmeyle mülakat yapılmadan 30 bin sözleşmeli sağlık personeli alım süreci başlıyor. Ayrıca yine mülakat yapılmadan kurayla 10 bin sürekli işçi alımı da yapılıyor olacak." bilgisini verdi. Peki 40 bin sağlık personeli ataması branş dağılımı nasıl? 

  • Hemşire, 
  • Ebe, 
  • Sağlık teknisyeni, 
  • Sağlık teknikeri, 
  • Psikolog, 
  • Sosyal çalışmacı, 
  • Biyolog, 
  • Odyolog, 
  • Çocuk gelişimcisi, 
  • Diyetisyen, 
  • Fizyoterapist, 
  • İş 
  • Uğraşı terapisti, 
  • Dil ve konuşma terapisti.

FAHRETTİN KOCA’DAN SAĞLIK ÇALIŞANI MAAŞ AÇIKLAMASI 

40 bin sağlık personeli ataması hakkında gelişmeler devam ederken maaş ve özlük hakları da gündeme geldi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin özellikle hekimlerin maaş ve özlük haklarının iyileştirilmesini çok önemsediklerinin altını çizdi. Koca, "Komisyona bir torba yasa geleceğini vekillerimizden öğrenmiş bulunuyoruz. Bakanlık olarak çalışanlarımızın özlük haklarıyla ilgili taleplerimizi ilettik, bu konuya en az bizler kadar önem verdiğinizi biliyor ve görüşmeler sırasında kıymetli desteklerinizi bekliyoruz. Öneri anlamında, özellikle sabit ek ücretin artırılarak genel bütçeye aktarılması, mesai sonrası çalışmanın isteğe bağlı olarak yeniden getirilmesi, emeklilikte de önemli oranda bir düzenleme yapılması" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...