Tgrt Haber
12 Kasım 2019 07:03

Sağlıklı fikirlere 30 milyon liralık fon

Omurga Portföy ve Şirket Ortağım Melek Yatırımcı Ağı, Türkiye’de bir ilke imza atarak SPK lisanslı girişim sermayesi yatırım fonunu kurdu.

Sağlıklı fikirlere 30 milyon liralık fon
Omurga Şirket Ortağım

Omurga Şirket Ortağım adını taşıyan fonun yatırım komitesi Akın Kozanoğlu, Mehmet Erktin, Mehmet Buldurgan, Burak Divanlıoğlu, Aydonat Atasever, Oğuz Kösebay ve Murat Ergin gibi isimlerden oluşuyor. Fon daha çok pazarda yerini almış ancak büyümek için sermaye desteğine ihtiyaç duyan sağlıklı şirketlerine yatırım yapacak. Bu şekilde 10 firmaya 1 ila 5 milyon lira yatırım yapması beklenen fonun bir yıl içerisinde 30 milyon liralık büyüklüğe ulaşması hedefleniyor. Omurga Şirket Ortağım GSYF’nin bir başka özelliği ise mobil aplikasyon ile girişim seçiminde yatırımcısının fikirlerini alması olacak. Böylece yatırım stratejisine yatırımcının da katkısı sağlanmış olacak. Fon, kurumsal yatırımcıların yanı sıra bireysel yatırımlara da destek verecek
Türkiye’de hâlihazırda 41 adet Girişim Sermayesi Yatırım Fonu toplam 1,6 milyar Türk Lirası büyüklüğüne ulaşmış durumda. Omurga Portföy’ün fonlarının büyüklüğü ise 300 milyon Türk Lirası civarında seyrediyor.

Türkiye Gazetesi

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...