Tgrt Haber
27 May 2022 17:25 - Güncelleme : 27 May 2022 17:28

Şahin Karademir: Pahalı tonikler yerine gül suyu ile bakım yapın

Pandemi döneminde başlayıp yükselişe geçen ‘doğala dönüş’ trendi, kozmetik sektörünü de etkisi altına aldı. Bu süreçte gül suyunun da yıldızı parladı. Artık pek çok kadının pahalı tonikler yerine gül suyu ile cilt bakımı yaptığını dile getiren üretici Şahin Karademir, bu mucizevi sıvının nasıl kullanılması gerektiğini anlattı.

Şahin Karademir: Pahalı tonikler yerine gül suyu ile bakım yapın
Gül,Yaprak,Pandemi

Gül suyu üreticisi Şahin Karademir, gül yapraklarından elde edilen suyun geçmişten bugüne pek çok farklı alanda kullanıldığını söyledi: “Güller, görüntüleri ve mis kokularıyla gönülleri her zaman fethetmiştir. Çok eski yıllardan bu yana gül suyu da farklı alanlarda kullanılır. Yemeklere ve şerbetlere de konulur, parfümler ve cilt temizleyicilerde de kullanılır.” Pandemi döneminde başlayan ‘doğala dönüş’ furyasından gül suyunun da nasibini aldığını belirten Karademir, “Doğal ürünler trend oldu. Pek çok kadın da pahalı tonikler yerine gül suyu ile cilt bakımı yapmaya başladı” diye konuştu.

"SABAH AKŞAM CİLDİNİZE UYGULAYIN"

Gül suyunun düzenli kullanıldığında yüzdeki sivilceleri azalttığını, ciltteki enfeksiyonları giderdiğini, yaşlanmayı yavaşlattığını, gözenekleri sıkılaştırdığını ve cilt tonunu eşitlediğini söyleyen Şahin Karademir, bu mucizevi sıvının nasıl kullanılması gerektiğini ise şöyle anlattı: “Sabahları elinizi yüzünüzü yıkadıktan sonra yüzünüze bir sprey şişesi yardımıyla gül suyu püskürtün ve kurulamayın. Bunu düzenli olarak tekrarladığınızda, bir süre sonra cildinizin sıkılaştığını göreceksiniz. Rahatlatıcı ve ferahlatıcı etkisi bulunan gül suyunu yatmadan önce de aynı şekilde uygularsanız gevşemenizi ve uykuya rahat dalmanızı sağlayacaktır. Gül suyunu cildinize pamukla da uygulayabilirsiniz. Temizlenmiş cilde tonik olarak sürülen gül suyu sadece gözenekleri sıkılaştırmakla kalmaz, aynı zamanda cildi nemlendirir ve hücre yenileyici özelliğiyle kişiyi daha genç bir görünüme kavuşturur. Gül suyunun faydalarından istifade etmenin bir başka yöntemi de onu nemlendirici, krem gibi kozmetik ürünlere katmaktır. İçine gül suyu damlatılmış ürünlerin etkisi ikiye katlanır.”

"SİYAH NOKTALARIN ÇARESİ GÜL SUYU"

Özellikle burun, çene ve alın bölgesinde bulunan siyah noktalardan pek çok kişinin şikayetçi olduğuna dikkat çeken Şahin Karademir, gül suyunun bu rahatsızlık verici görünümden kurtulmak isteyenlere de yardımcı olduğunu belirtti: “Birçok kişi siyah noktalarından kurtulmak için özel üretilmiş bantları tercih ediyor. Ancak cilt siyah noktalardan arındırılsa bile gözenekler açık kaldığından bir süre sonra aynı sorun tekrarlıyor. Benim önerim, siyah nokta bantlarını kullanmadan önce ve uygulamadan sonra cilde gül suyu sürmek. Sıkılaştırıcı özelliği bulunan gül suyu, temizlenmiş gözenekleri daraltarak içine yeniden kir dolmasını engelleyecek, böylece siyah nokta sorunu çözülmüş olacaktır.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...