Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Aralık 2016 10:39

Sanayi ciro endeksi ekimde %5,1 arttı

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi ekimde %5,1 arttı.

Sanayi ciro endeksi ekimde %5,1 arttı
sanayi ciro endeksi, ekim, ciro artışı

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi Ekim'de bir önceki aya göre %5,1 arttı. Sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde  2016 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi %2,6 ve imalat sanayi sektörü endeksi %5,2 arttı.

Takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %7,1 arttı. Sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde 2016 yılı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi %10,0 ve imalat sanayi sektörü endeksi 
%7,1 arttı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi gruplarında en fazla artış sermaye malı imalatında gerçekleşti. Ana sanayi grupları (MIGs) sınıflamasına göre, 2016 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre en fazla artış %8,4 ile sermaye malı imalatında gerçekleşti.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayi ciro endeksinde en fazla artış diğer ulaşım araçlarında gerçekleşti. İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2016 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre en fazla artış %20,2 ile diğer ulaşım araçlarında gerçekleşti. Bu artışı %13,7 ile motorlu kara taşıtı, treyler (römork) ve yarı treyler (yarı römork) imalatı ve %13,6 ile diğer imalatlar takip etti.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayi ciro endeksinde en fazla azalış makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımında gerçekleşti. İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2016 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre en fazla azalış %13,1 ile makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımında gerçekleşti. Bu azalışı %2,4 ile mobilya imalatı ve %1,6 ile içeceklerin imalatı takip etti.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...