Tgrt Haber
06 Kasım 2020 09:30

Sanayi sektörü ekimde aylık ihracat rekoru kırdı

Bu yıl birçok zorlukla karşı karşıya kalan sanayi sektörü, dünya çapında belirsizliklerin sürmesine karşın ekimde 13,3 milyar dolarla aylık bazda en yüksek ihracat rakamını kaydetti.

Sanayi sektörü ekimde aylık ihracat rekoru kırdı
EKONOMİ,

Geçen yıl 138,2 milyar dolarlık ihracatla Cumhuriyet tarihi rekoru kıran sektörün, yılın kalan iki ayında aynı performansı sürdürmesi halinde Covid-19 kaynaklı kayıplarının sınırlı kalacağı görülüyor.

Sanayi Üretim Endeksi, imalat sanayi kapasite kullanım oranı ve İSO Türkiye İmalat PMI verileri sektörün pozitif performansını teyit ederken, Borsa'da da Sınai Endeksi'nin mart ayından bu yana yükseliş trendinde olduğu ve bu yılın 10 ayında yüzde 24,2 değer kazandığı görülüyor

En önemli besleyicisi otomotiv endüstrisi olan sanayi sektöründe ağustosta 18,3 milyar liralık yatırım desteklenip 911 teşvik belgesi verildi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...