Tgrt Haber
05 Haziran 2018 12:03

Sanayi sitelerinin inşasına KDV istisnası

Organize sanayi bölgelerinin altyapı yatırımları ile küçük sanayi sitelerinin inşasına ilişkin tüm alımlar KDV`den istisna olacak.

Sanayi sitelerinin inşasına KDV istisnası
kdv,,Organize sanayi bölgeleri,

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Katma  Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi  Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, kat karşılığı inşaat işlerinde arsa payı esasına dayanan  vergilendirme modeline geçiliyor. Organize sanayi bölgelerinin altyapı yatırımları ile küçük sanayi  sitelerinin inşasına ilişkin tüm alımlar KDV'den istisna olacak. Ar-Ge ve tasarım faaliyetleri ile imalat sanayinde kullanılacak makine  ve teçhizat teslimlerinde de KDV istisnası getirilirken, bu istisnalardan  yararlanmak için vergi dairelerinden alınacak istisna belgesi satıcılara ibraz  edilerek KDV'nin uygulanmaması sağlanacak.
 
KANTİNLERE İSTİSNA
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda kantin olarak belirlenen  alanların okul aile birlikleri tarafından kiraya verilmesi işlemleri de KDV'den  muaf tutuldu. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliği'ne  göre kantin olarak belirlenen alanların okul aile birlikleri tarafından kiraya  verilmesi işlemleri KDV'den istisna olacak. Faydalı ömrünü tamamlayan makine ve teçhizata ilişkin KDV'nin  indirimlerden çıkarılmasına gerek olmayacak. İndirimli orana tabi işlemin  gerçekleşmesinden sonra ciro primi, iskontolar, garanti ve reklam giderleri  nedeniyle ödenen KDV'nin iadesine de imkan tanınacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...