Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Ocak 2015 11:49

Sanayi üretimi rakamlarını açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu Kasım ayında sanayi üretimi rakamlarını açıkladı.

Sanayi üretimi rakamlarını açıkladı
tüik,kasım ayı,sanayi,üretim,

Türkiye İstatistik Kurumu Kasım ayında sanayi üretimi rakamlarını açıkladı. Kasımda yıllık bazda takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi artışı yüzde 0.7 oldu. Beklentiler yüzde 2.4 artacağı yönündeydi. Bu artış Mayıs 2013'ten beri yıllık bazda en düşük rakam oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Kasım ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü üretimi yüzde 0.8 artarken, imalat sanayi sektörü üretimi yüzde 0.3 azaldı, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı üretimi de yüzde 0.5 arttı.Sanayi üretimi, Kasım ayında yıllık bazda ise, takvim etkisinden arındırılmış olarak yüzde 0.7 arttı. Beklentiler bu oranın yüzde 2.4 olacağı yönündeydi. Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü üretimi yüzde 6.3 artarken, imalat sanayi sektörü üretimi yüzde 0.2 azaldı, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü üretimi ise yüzde 5.0 arttı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...