Tgrt Haber
12 Mart 2015 06:28

Sanayiciye teşvik müjdesi geliyor!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, sanayicilere dönük yeni bir destekleme paketi konusunda çalışma yaptıklarını söyledi.

Sanayiciye teşvik müjdesi geliyor!
Cevdet Yılmaz, sanayiciye teşvik,Ahmet Davutoğlu

Yatırım ve istihdamı artırmayı amaçlayan bu paketin önümüzdeki günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanacağını söyleyen Yılmaz, çözüm süreci sayesinde bölgede yatırımcıların sıraya girdiğine vurgu yaptı. GAP bölgesinde 2002 yılında 9 ilin toplam ihracatının 700 milyon dolara ulaşmadığını, 2014'te ise bu rakamın 9 milyar doları aştığını söyleyen Yılmaz, “En büyük teşvik çözüm süreci. Bölgede nispi olarak sağlanan huzur ortamı, teşvikler, altyapıya yatırım, üniversitelerden yollara, hastane ve eğitim kurumlarına kadar birçok yatırımın sonucunu gördük. Bölgede özel yatırımları artıracağız. Bu bölgemizde özel sektörün payını artıracağız. Önümüzdeki süreçte 6. bölge teşviklerine ek olarak, istihdam yoğun sektörleri daha fazla destekleyeceğiz. TÜBİTAK kanalıyla teknoloji yoğun projelere de destek veriyoruz. GAP eylem planımız da aslında bu gelişmeleri kapsayan onlara destek olan bir proje” dedi.

YATIRIMCILAR SIRAYA GİRDİ
Çözüm süreci ile bölgede yatırımın arttığını, özellikle Batman, Mardin, Urfa gibi birçok ilde ciddi yatırım talebi olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, “Yatırımcı sıraya girdi. Sanayi bölgeleri doldu, taştı” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...