Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 May 2015 06:10

Savunma fuarının açılışını ‘Başkomutan Erdoğan’ yapacak

Dünya savunma devleri İstanbul’a geliyor. BMC de yeni modellerle gövde gösterisi yapacak. Açılışı ise Cumhurbaşkanı ve Başkomutan sıfatıyla Erdoğan gerçekleştirecek.

Savunma fuarının açılışını ‘Başkomutan Erdoğan’ yapacak
savunma, türkiye,

Türkiye, savunmanın devlerini İstanbul'da buluşturmaya hazırlanıyor. 5-8 Mayıs tarihleri arasında organize edilecek 12'nci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF), ABD'den Rusya'ya, Çin'den Almanya'ya, İngiltere'den Fransa'ya kadar sektörün en büyük firmaları boy gösterecek. 549 firmanın yer alacağı fuarda, milli projeleri görücüye çıkacak.

EN BÜYÜK 5 FUAR ARASINDA

İki yılda bir organize edilen fuarın açılışını, ilk kez 'Cumhurbaşkanı ve Başkomutan' sıfatıyla Recep Tayyip Erdoğan'ın yapması planlanıyor. Dünyanın en büyük 5 savunma fuarı arasında görülen organizasyon, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılacak.

BİR DÜNYA MARKASI: BMC

Fuarda BMC Kirpi (6x6) Otomatik Silah Kuleli Mayına Karşı Korumalı Aracını, TOMA (Toplumsal Olaylara Müdahale Aracını), Zırhlı Otobüsünü, VURAN (Çok Amaçlı Zırhlı Araç) ve BMC (6x6) Taktik Tekerlekli Çekici Aracını 7. Salon, 703A nolu stand alanında görücüye çıkaracak.  BMC’den yapılan açıklamada “Yıllık 22 bin adet araç ve motor üretim kapasitesi, yenilenen kimliği, güçlenen yapısı ve yeni vizyonuyla BMC, dünya markası olma yolunda ilerliyor” denildi.

Kimler gelecek

- ABD: 39 firmayla katılıyor. Bell Helicopter, Lockheed Martin, Sikorsky, Raytheon gibi dünya devleri stant açacak. - İngiltere: 34 firmayla fuarda yer alacak. - Almanya'dan 23, Fransa'dan 21, İtalya'dan 15, Çin'den 12, Rusya'dan 3 firma katılacaklar arasında bulunuyor. - Airbus, Northrop Grumman, BAE Systems, Finmeccanica, Eurosam, MBDA, Thales, Beretta gibi ünlü firmalar, ürünleriyle İstanbul'da boy gösterecek.

Türkiye’nin dostları da fuarda olacak

Türkiye'nin son yıllarda savunma işbirliğine yöneldiği Katar, Malezya, Pakistan, Güney Afrika Cumhuriyeti, Endonezya gibi ülkelerin yanı sıra, Brezilya, Kanada, Hollanda, Avusturya, Filipinler, Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri, Ukrayna, Kore, İsviçre gibi farklı kıta ve coğrafyalardan ülke firmaları IDEF-2015'e katılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...