Tgrt Haber
26 Ekim 2015 10:47

Seçim günü otellerde doluluk yüzde 10'a düştü

Seçimler öncesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili, hafta sonu ile birleştirildi. Ancak tatilin 5 güne uzaması seçmeni etkilemedi.

Seçim günü otellerde doluluk yüzde 10'a düştü
seçim,oteller,cumhuriyet bayramı,

Yaklaşan 1 Kasım genel seçimleri öncesinde en çok tartışılan konulardan birisi, seçmenlerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatilinin, hafta sonuyla birleştirilmesinin ardından nasıl bir tercihte bulunacakları oldu.
Seçmenlerin, 1 Kasım’da sandığı mı, yoksa tatili mi tercih edecekleri tartışılıp, oy kullanılması için çağrılar sürerken turizmciler konuya noktayı koydu: 
Seçmenin tercihi sandık. Türkiye’nin birçok bölgesinde seçimin yapılacağı hafta sonunda otellerin doluluk oranları bir hayli düştü.
Birçok otelci ve acente kampanyalar düzenlerken vatandaşlar bu indirimlerden ve kampanyalardan yararlanmak yerine oy kullanmayı tercih etti.
İzmir’deki turizmciler, seçmenlerin tatil değil, seçim öncelikli hareket ettiğini söyledi. Çeşme’deki otellerde doluluk oranı da yüzde 50’lerden, seçim günü çoğunluğu yabancı konuk rezervasyonu olmak üzere yüzde 10’lara düştü.
Bu durumu göz önünde bulunduran seyahat firmaları da, cumartesi dönüşlü, kültür turlarına ağırlık verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...