Tgrt Haber
12 May 2022 07:10 - Güncelleme : 12 May 2022 08:05

Şekerde şok fiyat! Markalar farklı etiket aynı

Şubat ayında fiyatı 40 lira olan 5 kiloluk toz şekerin bugünkü fiyatı 100 liraya dayandı. Ucuz şeker arayanlar, bir zincir marketin reyonunda 7 farklı markada 99,95 lira yazan etiketlerle karşılaştı.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Yedi marka, 5 kiloluk şekere anlaşmış gibi kuruşu kuruşuna aynı fiyatı yazdı
Yedi marka, 5 kiloluk şekere anlaşmış gibi kuruşu kuruşuna aynı fiyatı yazdı

Türkiye şeker pancarı üretiminde dünyanın 5. büyük üreticisi. Fakat suni uygulamalarla şekerin fiyatı yukarı çekiliyor. Şubat ayında 34-39 lira arasında değişen 5 kilogramlık toz şekerin fiyatı, bugünlerde 115 liraya kadar dayandı.

50 KİLOLUK ŞEKER 800 LİRAYA ÇIKTI

Mart ayında Türkiye Şeker Fabrikalarının 298 liraya sattığı 50 kilogramlık şekerin fiyatı hızla yükseldi. Özel fabrikalarda aynı miktardaki şekerin fiyatı 700-800 liraya kadar çıktı. Bu durumda 1 kilogram şekerin perakende fiyatı ise 20 lirayı geçti.

Şekerde şok fiyat! Markalar farklı etiket aynı

İNTERNETTE 120 LİRAYA DAYANDI

Şekeri daha ucuza alabilmek için marketleri dolaşan tüketiciler, neredeyse tüm zincir marketlerde tüm markaların şekerinin 99,95 TL olarak belirlenen tek fiyattan satıldığını fark etti. 5 kiloluk toz şekerin fiyatının online satış kanallarında ise bazı markalarda 117 liraya kadar etiket taşıdığı görüldü.

Öte yandan geçtiğimiz aylarda Rekabet Kurumu tarafından 5 büyük markete 'aralarında anlaşmak suretiyle aynı ürünü tek fiyattan satmaları' nedeniyle milyonlarca lira ceza kesmişti.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...