Tgrt Haber
16 Kasım 2021 10:43

Şekere ne kadar zam geldi? Şekerin kilosu kaç para oldu? Toz şeker fiyatları!

Şekere gelen zam gündemde yerini alırken; vatandaşlar "şekere ne kadar zam geldi, şekerin kilosu ne kadar oldu?" sorularının cevabını araştırmaya devam ediyor. Hemen hemen her evin temel ihtiyaçlarından biri olan toz şeker ne kadar oldu? Haberimizde...

Şekere ne kadar zam geldi? Şekerin kilosu kaç para oldu? Toz şeker fiyatları!
şeker,zam,bim,türkşeker

ŞekerTürk'ün açıklamasıyla birlikte, şekere yapılan zam sorgulanmaya devam ediyor. BİM'in yaptığı "Satış fiyatının yüksek olması sebebiyle, tüketicimize uygun fiyatlı şeker tedarik etmekte zorlanmaktayız" açıklamasının ardından gündeme gelen şeker fiyatları, yapılan zamla birlikte daha da merak edilmeye başladı. Şeker fiyatlarında son durum haberimizde...

ŞEKERE NE KADAR ZAM GELDİ? GÜNCEL ŞEKER FİYATLARI!

Şekere gelen zam gündemde yerini alırken; Türkşeker, şeker fiyatlarına %25 zam yaptıklarını açıkladı. Türkşeker'in internet sitesinde yer alan tabloya göre, şekerin kilosu KDV hariç 3,93 TL iken 4,91 TL olurken; KDV dahil fiyatı ise 5,30 olarak güncellendi. Böylece, şekerin kilosuna yapılan zam, kilo başına 98 kilo olarak belirlendi. 

Şekere ne kadar zam geldi? Şekerin kilosu kaç para oldu? Toz şeker fiyatları!

ŞEKER KRİZİNDE NELER YAŞANDI?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, şeker fabrikalarının şeker stokladığı iddialarını Meclis gündemine taşıyarak şu ifadeleri kullanmıştı:

“Şekerin, şeker fabrikaları tarafından stoklandığı iddiaları var. O nedenle bakanlığa sorduk; şeker kıtlığı noktasında hangi önlemleri aldınız? Şekere %50 zam yapılacağı noktasında iddialar var” 

Şekerde zam ve stok iddiaları üzerine TürkŞeker, yazılı bir açıklamada bulundu ve açıklamada, 2021-2022 yılı üretim döneminde yaklaşık 400 bin ton şeker üretildiği, bu miktarın kooperatif ve özel sektör fabrikalarının üretimiyle birlikte toplamda 1 milyon 150 bin ton civarında olduğu ifade etti. Herhangi bir arz probleminin bulunmadığını, piyasa bazı firmaların ürün fiyatını yükseltip ürün satmasından kaynaklı bir sorun oluştuğunun altını çizdi. 

BİM'İN ŞEKER AÇIKLAMASI

BİM'de şeker bulunmadığı ve zam öncesi rafların boşaltıldığı söyleniyordu. Konuyla ilgili açıklama yapan BİM, stok iddialarını yalanlayarak, "Satış fiyatının yüksek olması sebebiyle, tüketicimize uygun fiyatlı şeker tedarik etmekte zorlanmaktayız" demişti.

BİM'DEN "STOK" İDDİALARINA CEVAP

BİM'de rafların boşaltılması ve uzun süre şeker bulunmaması üzerine, BİM'in zamdan önce şeker stokladığı iddia edilmişti. Market zincirinden konuya ilişkin açıklama geldi. BİM tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Ülkemizdeki şeker üretiminin yaklaşık yarısı kamu kuruluşu niteliğindeki Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. tarafından gerçekleştirilmekte, şeker pancarı fiyatı devletimiz tarafından tespit ve ilan edilmektedir. Dolayısıyla şekerin piyasa fiyatı da devletimizin yönetimindeki üretici kuruluşun satış fiyatına göre oluşmaktadır. Şirketimiz bu şekilde oluşan şeker piyasasından temin ettiği şekeri, düşük kar ve asgariye indirilmiş işletme maliyeti ile tüketiciye ulaştırmak gayreti içindedir."

“Şeker fiyatını ve piyasasını yöneten, yönlendiren üretimin yaklaşık yarısını temin eden kamu kuruluşlarına şirketimizin güveni sebebi ile hiçbir dönemde stoklama gibi bir eylemde bulunulmamıştır. Devletimizin sahibi olduğu şeker üreticisi kurum kayıtlarından BİM'in stok amaçlı şeker satın almadığı görülecektir. Bu sebepledir ki; ülkemizin en büyük tedarikçisi olan kamu kuruluşunun bu günlerde şeker satışını neredeyse durdurması, diğer üreticilerin satış fiyatının yüksek olması sebebiyle, tüketicimize uygun fiyatlı şeker tedarik etmekte zorlanmaktayız."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...