Tgrt Haber
08 Aralık 2021 15:43

Sendikadan ekmek zammı için tarih geldi! Fiyatı 5 TL’ye dayanacak

İstanbul Ticaret Odası’nın aldığı karar çerçevesinde 230 gram ekmeğin fiyatını 2,5 TL belirledi. Alınan bu karara rağmen İstanbul’un bazı ilçelerinde ekmek fiyatları değişiklik gösteriyor. TGRT Haber’e katılan Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, yeni yıl ile birlikte ekmek fiyatlarına zam geleceğini belirtti. Ekmeğin fiyatının 5 TL’ye kadar olabileceğini söyleyen Kolivar, artan maliyetlere dikkat çekti.

Sendikadan ekmek zammı için tarih geldi! Fiyatı 5 TL’ye dayanacak
ekmek,zam,fırıncılar,ekmek 5 tl,ekmek yılbaşı zam,Cihan Kolivar,Cihan Kolivar ekmek

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, TGRT Haber’e canlı yayınına katılarak İstanbul’un farklı ilçelerindeki dükkanların kira fiyatlarına dikkat çekti. Ekmeğin temel gıda olmadığını söyleyen Kolivar, “Japonya, Danimarka ve Almanya gibi ülkelerde ekmeğin fiyatının temel gıda değil.  Bu fiyatlara en çok üzülen fırıncı. Fiyatlarla uğraşmak istemiyor fırıncılar” ifadelerini kullandı.

Sendikadan ekmek zammı için tarih geldi! Fiyatı 5 TL’ye dayanacak

“FIRINCILARIN PARA KAZANMA ŞANSI YOK”

Fırınların bazılarının ruhsat olduğunu ve denetim yapılmasını isteyen Kolivar, “Vatandaş benden her şeyi istemeye hakkı var. İstedikleri ambalaj ve temizlik hepsini yaptık. Bizim vatandaştan tek isteğimiz fırından ekmek almaları. Yetkililere diyoruz ki yarı yarıya ruhsatlı ve ruhsatsız fırın var.  İstanbul’da 4 binin fırının 2 bini ruhsatsız. Denetimler yapılsın. İstanbul’da en çok şikayet ettiğimiz nokta kapasite. Fırıncıların para kazanma şansı yok. Çünkü az üretiyor” dedi.

Sendikadan ekmek zammı için tarih geldi! Fiyatı 5 TL’ye dayanacak

“BELEDİYELERİN LÜKS İLÇELERDE BÜFE KURMASINA KARŞIYIZ”

Yeni yılda toplu sözleşme ile ilgili açıklamalarda bulunan Kolivar, “Yılbaşında toplu sözleşme var. İşçimiz köle gibi. Cumartesi Pazar günleri yok çalışanlarımızın. Gün yüzü görmüyorlar. Ben işçiye her hakkı vereceğim. Hak ettiği parayı vereceğim. Bizim esas sorunumuz şu. Büyükşehir diyor ki ekmeğe yıl sonuna kadar zam yapmayacağız. Un ve susamın parasını cebinden vermiyorsun ki.  Fakir bölgelere ekmek büfesi yap. Lüks ilçelerde büfe kurmasına karşıyız” şeklinde konuştu.

Sendikadan ekmek zammı için tarih geldi! Fiyatı 5 TL’ye dayanacak

“ŞİKAYET EDİYORUZ AMA CİDDİYE ALINMIYORUZ”

Denetim çağrısını yineleyen ve fırıncıların maliyetinin düşürmesi için çözüm önerisi sunan Kolivar, “10 bin ekmek çıkart bana o zaman maliyet düşer. Lütfen fırını kapattırmayın. Gerekirse kayyum atayın. Ama ruhsatsızları denetleyin. Oranın elektrik ve suyunu sen bağlıyorsun. Denetimler yapılmıyor. Şikayet ediyoruz ama ciddiye alınmıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sendikadan ekmek zammı için tarih geldi! Fiyatı 5 TL’ye dayanacak

EKMEĞE ZAM YAPACAĞIZ

Kolivar yılbaşından itibaren ekmeğe zam yapılacağını belirtirken, “Yılbaşında ekmeğe zam yapacağız. 3 buçuk 4 TL olur. Bir an önce önlem alınmasa 5 TL bile olur. Bütün işçilerimize yüzde 40’a yakın zam yapacağız. Her şeyin fiyatı artıyor. Bunun maliyetini nasıl karışılacağız” ifadelerini kullandı.  Ekmeği 200 gramın altında yapılamayacağını söyleyen Kolivar, “Satışa sunulmayan yerlede bunu yapabilirsin. Bu yerler misal veriyorum; Büfe, kafe, döner satan yerler ve lokantalara yaparsın. Ama vatandaşa satış yapılan yerlerde bunu yapamazsın. Ambalajlı ekmeğin içerisinde katkı maddesi var” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...