Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Haziran 2021 12:03

SGK aşı randevusu alma: SGK’lı aşı randevusu nasıl alır?

Koronavirüs aşı çalışmalarında vites yükseltildi. Ülkemizde son 24 saatte 842 bin 494 kişiye aşı yapılarak rekor kırıldı. Her geçen gün aşı çalışmalarında yeni bir gruba geçiliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden işçi ve memurların aşı olabilmesi için randevu almaları gerektiğini duyurdu. SGK’lı vatandaşlar, “aşı randevusu alma işlemi, SGK’lılar aşı randevusu nasıl alır? gibi soruların cevaplarını arıyor.

SGK aşı randevusu alma: SGK’lı aşı randevusu nasıl alır?
SGK,Memur ve işçiler,MHRS,Aşı randevusu alma işlemi,koronavirüs aşısı,Fahrettin Koca,Sağlık Bakanlığı

Türkiye, koronavirüs salgınına karşı son derece hızlı bir şekilde aşılama çalışmalarını sürdürüyor. Ülkemizde son 24 saatte günlük doz sayısındaki hedefin üzerine çıkıldı. Bugüne kadar uygulanan günlük doz aşısında en yüksek sayıya ulaşıldı.

Bakan Koca, bu durumu sosyal medya hesabından bu şekilde duyurdu: “14 Haziran Pazartesi toplam aşı dozu raporu: 842.494 Hedeflediğimizden 92.494 doz daha fazla aşı yaptık.”

Aşılama çalışmalarında her geçen gün yeni bir gruba geçiliyor. Bakan Koca’nın verdiği müjdeli haberde Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) kayıtlı tüm çalışanlar için bugünden itibaren koronavirüs aşı randevusu açılacağı belirtildi.

SGK aşı randevusu alma: SGK’lı aşı randevusu nasıl alır?

Bakan Koca, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "işçi ve memurların tamamı için yarın (bugün) yeni bir gün başlıyor. SGK kayıtlı tüm çalışanlar... Yarın ilk işimiz aşı randevusu almak olsun" ifadelerini kullandı.

SPUTNİK V AŞISI GELDİ Mİ?

Koronavirüse karşı aşılama çalışmalarında Sinovac ve BioNTech’in ardından Rus aşısı Sputnik V de geldi. Sputnik V aşısının ilk partisini taşıyan uçak dün Ankara’daki Esenboğa Havalimanı’na iniş yaptı.

Aşılar incelenmek için Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün laboratuvarına götürüldü. Ancak Sağlık Bakanlığı, henüz aşı ile ilgili açıklama yapmadı. Söz konusu aşıların yapılan incelemenin ardından temmuz ayı itibarıyla aile sağlığı merkezleri ve hastanelerde kullanıma gireceği öğrenildi.

Türkiye’nin aşı tedariki için anlaşma yaptığı ve acil kullanım onayı verdiği Sputnik V aşısında, 50 milyon dozluk bir alım olması, aşının Türkiye’de de teknoloji transferi yapılarak üretileceği tahmin ediliyor.

TÜRKİYE’DE BUGÜNE KADAR KAÇ DOZ AŞI YAPILDI?

Türkiye Aşı Tablosu'na göre 15 Haziran saat 09:20 itibariyle "Toplam Yapılan Aşı Sayısı" 34 milyon 660 bin 639 kişi oldu. "1.Doz Uygulanan Kişi Sayısı" ise 20 milyon 854 bin 079, "2.Doz Uygulanan Kişi Sayısı" 13 milyon 786 bin 560 kişiye ulaştı.

SGK'LI AŞI RANDEVUSU ALMA

Aşı randevusu almak isteyen kişilere Biontech ve Sinovac aşı seçenekleri sunuluyor. Öncelikli grupta olduğunuzu tespit ettikten sonra e-Nabız sitesinden e-Devlet ile giriş yapabilirisiniz. Burada yer alan e-devlet ile giriş seçeneğini tıklamanız yeterli olacak.

SGK aşı randevusu alma: SGK’lı aşı randevusu nasıl alır?

Giriş yaptıktan sonra açılan sayfada “aşı randevusu alma” işlemine tıklayın. Daha sonra size “Aile Hekimi” ve “Hastane” seçenekleri sunulacak.

Aile hekimini seçtikten sonra “kendi aile hekimim” ya da “başka aile hekimi” seçeneğini aktaracak, istediğinizi işaretleyebilirsiniz.

Aşı randevusu almak için BURAYA tıklayın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...