Tgrt Haber
30 Kasım 2021 10:12

SGK borç yapılandırma 1.taksit ödemesi nasıl yapılır? SGK prim borcu nereye ödenir?

SGK yapılandırma ilk taksit ödemesi için beklenen gün geldi. Vergi borcu yapılandırmasından faydalanan vatandaşlar ''SGK borç yapılandırma 1. taksit ödeme nasıl yapılır? SGK borcu 1.taksit nereye yatırılır?'' sorularına odaklandı.

SGK borç yapılandırma 1.taksit ödemesi nasıl yapılır? SGK prim borcu nereye ödenir?
SGK,vergi borcu

Gümrük vergi borçlarından SGK primlerine kadar pek çok borcu kapsayan vergi borcu yapılandırması, vatandaşların borçlarının belirlenen vadelerle taksitlendirilmesidir. Borç yapılandırmayla ilgili kanun teklifi meclis genel kurulundan geçmesinin ardından 9 Haziran 2021 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğü girdi. SGK borç yapılandırma imkanından; vergi cezaları, gecikme faizi, Gecikme cezaları, idari para cezaları, ödenmemiş sigorta primleri, gümrük vergileri, emeklilik keseneği, işsizlik sigortası primi ile bunlara bağlı gecikme cezaları, belediyelerin amme alacakları, belediyelerin su, atık su, ve katı atık ücretleri, büyükşehir belediyelerinin katı atık ücretleri, su ve kanalizasyon idarelerinin su ve atık su bedeli alacakları ve KYK borcu olanlar faydanlanacak. SGK borç yapılandırma ilk taksit ödemesi için bilmeniz gerekenler. 

SGK BORCU YAPILANDIRMA 1.TAKSİT ÖDEMESİ NASIL YAPILIR? 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 1 milyon 190 bin kişinin toplam 61 milyar liralık yapılandırma başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Yapılandırma başvurusu yapan vatandaşların son gün 30 Kasım’da 1.taksit ödemesini yapması gerekiyor. SGK vergi borcu yapılandıma fırsatının iptal olmaması için ilk iki taksitin süresinde ödenmesi gerekiyor. SGK vergi borcu yapılandırma1.taksit ödemesi e-Devlet'ten yapılabililiyor. Bunun yanında SGK ile anlaşmalı olduğu bankaların şubeleri, ATM'leri, internet veya mobil bankacılıkla ödenebilir. İlk taksit ödeme süresi içerisinde peşin ödeme yapmaları durumunda yüzde 10 indirimden yararlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasını taşıyan karar ile vergi borcu yapılandırma süresi uzatıldı. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren gelişmede en çok sevinen üniversite eğitimleri süresince KYK öğrenim kredisinden yararlanan gençler oldu.

SGK borç yapılandırma 1.taksit ödemesi nasıl yapılır? SGK prim borcu nereye ödenir?

2021 SGK BORÇ YAPILANDIRMA 2.TAKSİT ÖDEME SON GÜN NE ZAMAN?  

SGK borç yapılandırma avantajını kaybetmemek için ilk iki taksitin zamanında ödenmesi gerekiyor. Yapılandırma borcu ikinci taksitin son ödeme tarihi ise 31 Aralık'ta sona erecek. Taksit ödemesini kaçıran vatandaşlar ''Taksit ödemesini kaçıranların borç yapılandırma başvurusu iptal mi olur?'' sorunun cevabını araştırmaya başladı.  İlk iki taksitini süresinde ve tam olarak ödeyip, bir takvim yılı içinde ikiden fazla taksitini ödeyemeyen veya eksik ödeyenlerin de yapılandırması bozuluyor. Taksitin yüzde 10'unu geçmemek şartıyla 10 liraya kadar yapılan eksik ödemelerde ise yapılandırma bozulmuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ercan28 Temmuz 2023 14:46

2022 ve 2023 sgk geçmiş dönem borcumu ödemek istiyorum

Sonraki Haber Yükleniyor...