Tgrt Haber
22 Ekim 2021 11:52

SGK'lıları ilgilendiriyor! İşverenlerin bordro oyunu bozuldu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kötü niyetli işverenlerin bordro oyununa el koydu. Kurum primleri eksik yatırılan çalışanları SMS ile haberdar etmeye başladı. Primleri eksik yatıran işverenlere hem ceza kesiliyor hem de eksik primler ödetiliyor.

SGK'lıları ilgilendiriyor! İşverenlerin bordro oyunu bozuldu
SGK,,sosyal güvenlik kurumu,,bordro,,sgk prim,,sgk eksik prim,

Sosyal Güvenlik Kurumu, SGK primleri eksik yatırılan işçilerin mağduriyetine müdahale etti. Çalışanların ücretini eksik bildiren işverenler yakın takibe alındı.

PRİMİ DÜŞEN İŞÇİYE SMS İLE UYARI

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunulan 2022 yılı bütçe gerekçesine göre, kurum bu yılın ilk altı ayında 150 binden fazla çalışana "Bu ay SGK'ya bildirilen kazancınız önceki aya göre azaldı" mesajı iletti.

SGK BORDRO OYUNUNA EL KOYDU

SGK bu yolla kötü niyetli işverenlerin bordroda yaptığı oyuna son vermiş oldu. İşverenler artık çalışanın bilgisi olmadan eksek prim yatıramayacak. Maaşı düşük gösteren işveren hem tazminat hem de ceza ödeyecek, eksik bildirdiği primi de yatıracak.

Eksik primler ileride emekli maaşının düşmesine neden oluyor. İşçi durumu fark ettiği anda haklı fesih yapma hakkına da sahip olmuş oluyor. Yalnızca bu değil, işçinin niteliğine göre işverenin ödeyeceği prim değişiyor. Ama bazı kötü niyetliler primi düşük tutmak için işçinin vasfını yanlış koddan gösteriyor. Bu durumlarda da SGK inceleme başlatıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Halit kalay pandemide eksik primlerinin kısa çalışma ödeneği aldik sağlık ödendi uzun uzun vade vade pirim pirim ödenmedi ödenmedi bengibi bengibi çok çok insan insan var çözülmesi çözülmesini istiyoruz istiyoruz 18 Mart 2023 20:42

Halit kalay pademi uzun vade prim eksikliği ben çalışanın devletimizin vereceği kararı bekliyoruz teşekkür ederim saygılarımla Düzce'den selam Allah'a amanet olun amin

Sonraki Haber Yükleniyor...