Tgrt Haber
24 Ekim 2021 14:44

Shiba coin nedir? Shiba coin ne kadar oldu?

Ünlü kriptopara borsası Coinbase, kripto varlık Shiba Inu’yu (SHIB) listesine eklemesinden bu yana değeri artan Shiba Inu değer kazanmaya devam ediyor. Shiba coin son 24 saatte yüzde 40 yükselerek yatırımcıların dikkatini çekti. Peki Shiba coin ne kadar? Shiba Inu yükseliyor mu? Shiba coin nasıl alınır?

Shiba coin nedir? Shiba coin ne kadar oldu?
bitcoin,altcoin

Geçtiğimiz mayıs ayında Shiba Inu cinsi bir köpek sahipleneceğini duyuran Musk, köpeğine kavuştuğunu takipçileri ile paylaşmış ve SHIB, 10 Mayıs’ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,00003791 dolara yükselmişti. Shıba Unı 1 Ocak’ta 0,00000000008 dolardan işlem görüyordu. Shiba coin Elon Musk'ın açıklamaları ile son haftaların en çok merak edilen coinleri arasında yer alıyor. 

Shiba coin son 24 saatte 40.2 trilyon adetlik işlem yapıldı. Shiba coin dolar bazında bakıldığında 2.7 milyar dolara denk geliyor. Shiba Inu son 24 saatte en düşük 0.00004654 dolar, en yüksek de 0.00008872 dolar oldu. 

SHİBA COİN NEDİR?

Bitcoin, Ethereum gibi kripto paralarda rekor üstüne rekor kırılırken altcoinler de hızlı yükselişe geçti. Bitcoin 66 bin 973 dolar seviyesine kadar yükselirken Shiba coin günün en çok konuşulan altcoini oldu. Shiba Inu, Ağustos 2020'de "Ryoshi" olarak bilinen anonim bir kişi tarafından oluşturuldu. "DOGE Killer", olarak adlandırılan krito para, Dogecoin'den sonra piyasaya sürüldü. Shiba coin Mayıs 2021 itibarıyla 6 milyar doların üzerinde piyasa değerine ulaştı. Shiba coin fiyatı oldukça düşük olması nedeniyle çok fazla kişi tarafından satın alınabiliyor. Coin piyasasında şu anda yaklaşık 400 trilyon Shiba coin dolaşımda olduğu biliniyor.

Shiba coin ismini logosunda bulunan köpek türü Shiba Inu'dan alıyor. Dogecoin'den esinlenerek geliştirilen Shiba coin Dogecoin'den daha başarılı olmayı hedefliyor.

Shiba coin nedir? Shiba coin ne kadar oldu?

SHİBA COİN YÜKSELİYOR MU?

Sosyal medya gündeminden düşmeyen Shiba dünden bu yana da yükselişini sürdürüyor. Shiba Inu dünden bugüne yüzde 37 oranında prim yaptı ve 0.00003849 dolar seviyelerine çıktı. Dogecoin rakibi diye adlandırılması Shiba coin’i daha da değerli kılıyor. Shiba Inu yükselişi yatırımcıları heyecanlandırırken diğer yandan sosyal medyada gündem oldu. Son 24 saatlik grafik incelendiğinde Shiba coin piyasada 40.2 trilyon  işlem gerçekleştirildi. Netice olarak 24 saatte yüzde 90 oranında yükseliş yaşamış oldu.

SHIBA COİN DOGECOİN YERİNE GEÇER Mİ? 

Şaka amaçlı ortaya çıkarılan, arkasında güçlü ve ünlü vir isim bulundurmayan Shiba coin sosyal medya büyük ses getirdi. Hakkında 1 milyonu aşkın tweet atılan Shiba coin 24 saatte yüzde 90 yükseldi. Böylece ''Shiba coin 0.01 dolar olacak'' söylemleri güçlendi. Robinhood CEO'su Vlad Tenev, 326 bin imzaya ilişkin yaptığı açıklamada, yeni kriptoparaları sistemlerine eklemeyi dikkatli şekilde değerlendirdikelrini ifade etti. Uzmanlar yatırımcıların Shiba coin konusunda dikkatli olmaları gerektiği belirtti. Dogecoin konusunda açıklamalar yaparak yükselişe geçmesine neden olan Elon Musk'ın elinde Shiba coin olmaması yükselişi tetikliyor. Dogecoin fiyatı uzun süredir 0.24 dolar seviyesinde sabitlendi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...