Tgrt Haber
02 Aralık 2018 16:15

Sıfır araçlardaki indirimler 2. el satışlarını vurdu

Vatandaşların yapılan ÖTV ve yıl sonu indirimlerinin ardından sıfır araçlara yönelmesi, ikinci el araç piyasasında satışları durma noktasında getirdi. Yaşanan durumdan şikayet eden 2. el araç satıcıları, Ocak ayından sonra piyasanın canlanacağından umutlu olduklarını söylediler.

Sıfır araçlardaki indirimler 2. el satışlarını vurdu
2. el araç satışı

Sıfır otomobillere ÖTV indiriminin ardından bir de yıl sonu indirimi eklenince fiyatlarda 10 ila 30 bin lira arasında düşüş yaşandı. Yapılan indirimlerden etkilenen Kocaeli'de bulunan oto pazarındaki 2. el araç satışı yapan esnaf, durumun kendilerini etkilediğini ve yapılan yıl sonu indirimlerinin ardından yaklaşık 1,5 aydır satışların durma noktasına geldiğini söyledi. 2. el oto piyasasındaki durgunluğun yıl sonuna kadar devam edeceğini belirten esnaf, fiyatlarda yüzde 10'a varan indirimler yaptıklarını kaydetti. Yaşanan durumun Ocak ayından sonra düzelmesini beklediklerini belirten esnaf, durum devam ederse ikinci el araç satışı yapan birçok kişinin büyük ölçüde zarar edeceklerini ifade etti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...