Tgrt Haber
06 Nisan 2019 11:08

Sigaraya beklenen fiyat artışı geldi

Sigaraya 2 liralık beklenen fiyat artışı geldi! 6 Nisan Cumartesi günü itibariyle bazı sigara markalarına fiyat artışı geldi. Uygulanan artıştan sonra sigaraların fiyatı 2 lira artarak 11 ila 15,5 liraya yükseldi.

Sigaraya beklenen fiyat artışı geldi
sigaraya ne kadar zam geldi,,sigara zammı,

Sigarada paket başına beklenen 2 liralık fiyat artışı geldi. Global bir tütün şirketi tarafından 6 nisan tarihi itibarıyla güncellenen fiyat listesine göre en düşük bandrollü sigara fiyatı 11 liraya çıkarken, daha önce 13 liraya satılan en yüksek fiyatlı sigaralar ise 15,5 liradan satılacak.

Diğer tütün şirketlerinin de aynı artışı yapması halinde devletin sigaradaki fiyat artışından kaynaklı 8 milyar liralık ilave vergi geliri elde etmesi bekleniyor.

Ocak'ta nispi ÖTV yüzde 67'ye çıkarılmıştı 
5 Ocak’ta alınan kararla sigara vergilerinde yüzde 63 olan nispi ÖTV oranı yüzde 67’ye çıkarılmıştı. Böylelikle, toplam vergi yükü artarak, bir paket sigara fiyatının yüzde 86’sına yükselmişti. Yani yeni vergi oranlarıyla; 11 liralık bir paket sigaranın 9 lira 50 kuruşu vergi oldu. Başka bir deyişle, 20 adetlik bir paket sigaranın 17 tanesi bugün itibariyle vergiye gidiyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...