Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Ağustos 2018 08:36

Siirtli bal üreticisi, 3 bin TL'ye çalıştıracak eleman bulamıyor!

Havaların serin olmasını fırsat bilen Siirtli gezgin arıcılar, Bitlis'te bal sağımı yapmaya başladı. Arıcılar 3 bin TL'ye çalışacak eleman bulamadıklarından şikayetçi.

Siirtli bal üreticisi, 3 bin TL'ye çalıştıracak eleman bulamıyor!
bal

Siirtli gezgin arıcıların konakladığı Bitlis'in Tatvan ilçesi Reşadiye bölgesindeki bal sağımı sürüyor. Önümüzdeki ay Siirt'e döneceklerini aktaran bal üreticisi Süleyman Efe, yılın ilk sağımının yapıldığı Reşadiye bölgesinde bu yıl iyi bir rekolte aldıklarını aktardı.

SERİN GEÇEN BİTLİS'TE BAL SAĞIMI SÜRÜYOR

Yaz aylarının serin geçmesiyle arıcıların bölgeye ilgi gösterdiğini aktaran Efe, yoğun geçen sıcaklardan kaçan gezgin arıcıların Bitlis'in Tatvan ilçesine yoğun ilgi gösterdiğini, endemik bitki çeşitlerinin olması ve havanın serin geçmesinin bal üretimini artırdığını söyledi. Efe, bölgenin terörden arındırılmasıyla yaylalarda huzur içinde konakladıklarını dile getirdi.

"3 BİN TL'YE ÇALIŞACAK İŞÇİBULAMADIM"

Kendi bal kovanlarında bu yıl rekoltenin düşük olmasından yakınan üretici Kemal Elinç de, "Burada arıcılık yapıyoruz, mevsimlik bölgeye geliyoruz. 3-4 ay burada bekliyoruz. Bu sezon boyunca 3 bin TL verecek arıcı bulamadığım için ben ile eşim bal toplamaya geldik. Ayrıca bu sene verim eksik geçti, işçi bulamadığımdan ve tek başıma baş edemediğimden üretim azdı" dedi.

KONAKLAYAN ARICILARA ÇADIR, BUZDOLABI DESTEĞİ VERİLİYOR

Tatvan'ın yüksek rakımlı dağlarında konaklayan arıcılara geçen senelerde devlet desteğiyle çadır, mini buzdolabı, güneş enerjisi paneli ve çeşitli miktarlarda kovan desteği verildi. Siirt ve Bitlis Tarım ve Orman İl müdürlükleri, Siirtli arıcıları sık sık ziyaret ederek sorunları yerinde dinliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...