Tgrt Haber
20 Ekim 2021 13:30

Şimdi de Bitcoin ile uçak bileti alınabilecek

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, havayolu şirketi Volaris'in artık El Salvador'da Bitcoin kabul edeceğini duyurdu.

Şimdi de Bitcoin ile uçak bileti alınabilecek
Bitcoin,,El Salvador,

Geçtiğimiz aylarda Bitcoin'i resmi para olarak kabul etmesi üzerine El Salvador'da kripto paranın kullanım alanı genişliyor.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele Meksika merkezli Volaris'in etkinliğinde yaptığı açıklamada, Volaris havayolunun El Salvador’da Bitcoin (BTC) kabul edeceğini açıkladı. Bukele, “Volaris Chivo Bitcoin ve Chivo cüzdanını kabul eden ilk havayolu olmanın yanı sıra El Salvadorlular için yeni uçuş teklifleri sunulmasına da olanak sağlıyor” dedi.

Volaris ise web sitesinde yaptığı duyuruda, El Salvador’daki müşterilere havaalanındaki hizmetler için dijital para birimiyle ödeme seçeneği sunmaya çalıştıklarını ifade etti.

Chivo cüzdanı üzerinden çalışacak ödeme sistemleri hakkında henüz kesin bir bilgi bulunmuyor. El Salvador hükümeti tarafından Bitcoin'i benimsemesinin bir parçası olarak geçen ay başlatılan Bitcoin dijital cüzdanı Chivo, şu anda oldukça geniş bir kitle tarafından kullanılıyor.

El Salvador'un şirket ve kurumlar da bu karara hızlı bir şekilde uyum sağlıyor. Dev şirketler Bitcoin'i kabul etmeye başlarken bu şirketlere artık Volaris de katılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...