Tgrt Haber
10 Şubat 2014 15:52

Şimşek, 'KDV iadelerinde yığılma söz konusu değil'

Maliye Bakanı Şimşek, KDV iadelerinde iddia edildiği gibi bir yığılma söz konusu olmadığını belirterek, "İadelerin yüzde 87'si tamamlandı" dedi.

Şimşek, 'KDV iadelerinde yığılma söz konusu değil'
Maliye Bakanı Şimşek, kdv iadeleri, yığılma söz konusu değil,

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KDV iadelerinin büyük ölçüde tamamlandığını söyledi. Mükellefler tarafından talep edilen 77 milyar 792 milyon 498 bin liralık KDV iadesinin 67 milyar 736 milyon 908 bin liralık kısmının iadesinin gerçekleştiğini belirten Şimşek, şunları kaydetti:  
"Oransal olarak rakamlar değerlendirildiği zaman, talep edilen KDV iadesinin yüzde 87'si tamamlandı. Kalan yüzde 13'lük kısım için ise rutin süreç devam ediyor. Söz konusu yüzde 13'lük kısma ilişkin raporlar, 1-2 gün önce açıldığı için işlemlerine yeni başlandı. Sonuç olarak, iadeler mevzuatta öngörülen süre içinde tamamlanıyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...