Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Temmuz 2021 09:54

Sinema biletinde '0 vergi' devam edecek

Sinema biletleri üzerinden yüzde sıfır eğlence vergisi alınmasına karar alınmıştı. Son tarihi 31 Temmuz olarak belirlenen uygulama 31 Mayıs 2022'ye kadar uzatıldı.

Sinema biletinde '0 vergi' devam edecek
sinema,

1991 yılında kaldırıldıktan sonra 1997'de tekrar alınmaya başlanan eğlence vergisinin kaldırılması ya da bu konuda bir düzenlemeye gidilmesine dair talepler özellikle sinema işletmecileri tarafından sinemanın eğlenceden çok kültürel bir etkinlik olduğu belirtilerek belli periyotlarla dile getiriliyor.

Her bir bilete yüzde 10 olarak uygulanan eğlence vergisi ile toplanan miktarın yüzde 75'i Kültür ve Turizm Bakanlığına, yüzde 25'i ise belediyelere gitmekte. Fakat son yıllarda eğlence vergisi ile toplanan meblağların denetimlerinde çıkan açıklar tartışma konusu olmuştu.

Bu kapsamda sinema biletleri üzerinden yüzde sıfır eğlence vergisi alınmasına karar alınmıştı. Son tarihi 31 Temmuz olarak belirlenen uygulama 31 Mayıs 2022'ye kadar uzatıldı.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...