Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Mart 2022 11:15 - Güncelleme : 04 Mart 2022 11:17

Sıvı yağda gümrük vergisi sıfırlandı

Kanola, aspir, mısır, soya ve palm yağlarında gümrük vergisi 30 Haziran'a kadar yüzde sıfır olarak uygulanacak. Amaç Rusya-Ukrayna Savaşı'nın yağlı tohum ve bitkisel yağ tedarikinde sorunlara yol açmaması ve fiyat istikrarının sağlanması olarak belirtildi.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: Anadolu Ajansı
Ayçiçeği ve yağında dünya genelinde ana tedarikçi ülkeler Rusya ve Ukrayna olarak biliniyor
Ayçiçeği ve yağında dünya genelinde ana tedarikçi ülkeler Rusya ve Ukrayna olarak biliniyor

'İthalat Rejimi Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

30 HAZİRAN'A KADAR SIFIRLANDI

Karara göre, yağ ham maddesi kanola tohumu ile ayçiçeği yağının ikamesi olabilecek kanola, aspir, mısır, soya ve palm yağlarında uygulanan gümrük vergisi oranları 30 Haziran'a kadar sıfırlandı.

ANA TEDARİKÇİLER SAVAŞIYOR

Kararın, Rusya-Ukrayna Savaşı ve Karadeniz Havzası'nda yaşanan gelişmelerin yağlı tohum ve bitkisel yağ tedarikinde sorunlara yol açmaması, temel gıda ürünlerinde arz güvenliği ve fiyat istikrarının sağlanması amacıyla alındığı bildirildi.

Rusya ve Ukrayna, ayçiçeği ve yağında dünya genelinde ana tedarikçi ülkeler olarak biliniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...