Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Nisan 2021 08:18

Şoför esnafı için ödemelerde muafiyet talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, koronavirüs salgını sürecinde çalışamayan şoför esnafının araçları için zorunlu trafik sigortası ve araç muayene ücreti muafiyeti talep etti.

Şoför esnafı için ödemelerde muafiyet talebi
TESK,,şoför,,pandemi,,ekonomi,

Palandöken, söz konusu kesime bu dönemde kolaylık sağlanması çağrısında bulunarak "Pandeminin başladığı geçen yıldan bu yana okulların uzaktan eğitime geçmesiyle birlikte okul servis araçları bir yılı aşkın süredir iş yapamaz durumda. Öte yandan ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren tüm esnafımızın da müşteri kapasitesi azaldı, geliri düştü. Şoför esnafı muayene ücretlerini, araç sigortasını, vergisini, Bağ-Kur ve SSK ödemelerini yapmakta güçlük çekiyor. Her yıl yeniden değerlendirme oranında gelen zamla birlikte nakit olarak ödenen muayene ücretleri ile zorunlu trafik sigortaları esnafımızın belini büküyor. Devam eden pandemi sürecinde başta okul servis araçları olmak üzere çalışamayan araçlar, zorunlu trafik sigortası ile araç muayene ücretleri gibi sabit giderlerden muaf olmalı. İş yapamadığı için sabit giderlerini ödeyemeyen bu araçlara herhangi bir yaptırım da uygulanmamalı” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...