Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Aralık 2021 14:59

Son dakika: 2022 asgari ücret belli oldu! İşte açıklamalar

Son dakika haberi: Asgari Ücret Tespit Komisyonu son toplantısı sona erdi. TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Nazmi Irgat ve TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun son toplantısı sonrası kameranın karşısına geçti. Akansel Koç, "2022 asgari ücret belli oldu, hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. Nazmi Irgat ise "Asgari ücrette kamuoyunun beklentisi yakalandı" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 yılında asgari ücretin 4 bin 253,40 TL olduğunu açıkladı.

Son dakika: 2022 asgari ücret belli oldu! İşte açıklamalar
Asgari Ücret,Asgari Ücret Komisyonu

Son dakika haberi: Çalışma Bakanlığı’nda saat 11.00’de bir araya gelen taraflar asgari ücret 2022 zammı için son kez masaya oturdu. Toplantının sona ermesi ile birlikte TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Nazmi Irgat ve TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, kameranın karşısına geçti. Akansel Koç, "2022 asgari ücret belli oldu, hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. Nazmi Irgat ise "Asgari ücrette kamuoyunun beklentisi yakalandı" dedi.

GÖZLER CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A ÇEVRİLDİ

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun son toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 8 milyon çalışanın merakla beklediği yeni asgari ücreti açıkladı. Erdoğan, " Biz de asgari ücreti belirledik. Buna göre 2022'de asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 253,40 TL olarak uygulanacak. Çalışanın evli olması ve çocuk sayısına göre yükselmektedir. Son 50 yılın en yüksek rakamı olan asgria ücret artışı yüzde 50 seviyesinde gerçekleşmiştir" ifadelerini kullandı.

TGRT HABER SON KULİS BİLGİSİNE ULAŞTI

Milyonlar gözünü Erdoğan'ın açıklayacağı rakama dikerken asgari ücret ile ilgili son kulis bilgilerine ulaşan TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, bu bilgileri paylaştı. Asgari ücrette düğümün bugün çözüleceğini belirten Sözcan, işçi ile işveren kesiminin 3 bin 850 ila 3 bin 900 lirada bandında anlaştığını söyledi.

SON SÖZ ERDOĞAN'DA

Kulislerde 4 bin lira rakamının sıkça konuşulduğundan da bahseden Sözcan, artık son sözün Erdoğan'da olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı'nın bu rakamı 4 bin 150 ve 4 bin 200 bandına çıkaracağını belirtti. Gazeteci Cem Küçük ise, “Ankara’da edindiğimiz kaynak Erdoğan’ın 4 bin 200 TL’ye çıkaracağını söyledi” diye konuştu. Çalışma Bakanlığında taraflarla yapılan son asgari ücret toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün 2022 yılında asgari ücretin ne kadar olacağını açıklayacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...