Tgrt Haber
01 Temmuz 2022 14:39 - Güncelleme : 01 Temmuz 2022 20:05

Son dakika! Asgari ücret zammını beklemediler: Simit fiyatlarına zam geldi

Son dakika haberine göre, İstanbul'da simit fiyatlarına zam geldi. 4 TL olan fiyatlara asgari ücret zammını beklemeden artış uygulanması için harekete geçtiler.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: Yeni Şafak
Son dakika! Asgari ücret zammını beklemediler: Simit fiyatlarına zam geldi
simit

İstanbul UN-İŞ Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği simitçilere yazı gönderdi.

Alınan bilgiye göre, 4 TL'den satılan simit bugünden itibaren 5 TL'den satılacak. Böylece 100 gramlık simit, çatal, açma ve kek bugünden geçerli olmak üzere yüzde 25 artış görecek.

İstanbul normalde 4 TL olması gereken simit, rekabetten dolayı bazı yerlerde 3,5 TL'den satılıyordu. Bu nedenle zam isteğe bağlı olarak uygulanacak.

Yazıda belirtilen artışı henüz fiyatlara yansıtmayı düşünmeyen bazı esnaf, “Biz henüz fiyatları güncellemedik. Hala simidi 4 liradan satıyoruz. Alım gücünü zorlamamak için şimdilik fiyat artışını yansıtmadık. Ancak bize gönderilen tarifeyi istediğimiz zaman uygulama hakkına sahibiz. En kısa sürede satış rakamını 5 liraya yükselteceğiz” diye konuştu.

Yeni simit fiyatıyla asgari ücretin 4253 TL haliyle 850 simit alınabiliyordu. Gelen zamla birlikte 5.500 TL olan yeni asgari ücret ile 1100 adet simit alınabiliyor.

Kaynak: Yeni Şafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...