Tgrt Haber
11 Kasım 2021 20:18

Son dakika! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından EYT açıklaması: Öncelikli gündemde yer almıyor

Son dakika: Milyonlarca kişinin beklediği EYT ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada öncelik gündeminde "emeklilikte yaşa takılanlarla" (EYT) ile ilgili bir çalışmanın bulunmadığını bildirdi.

Son dakika! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından EYT açıklaması: Öncelikli gündemde yer almıyor
EYT,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı,açıklama

Yaklaşık 5 milyon kişi, sigortalılık süresini ve prim gün sayısını doldurduğu halde kanunda belirtilen yaşı tamamlamadıkları için emeklilik hakkından yararlanamıyor. Son günlerde sosyal medya yayılan, "8 Eylül 1999 tarihinden önceki koşulları yerine getiren herkese emeklilik hakkı sağlanacağı" iddialarına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bir açıklama yaptı.

ÖNCELİK 3600 EK GÖSTERGE VE ASGARİ ÜCRET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından EYT ile ilgili son dakika açıklamasına geldi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, kamuoyunda sıkça yansıyan EYT ile ilgili bakanlığın öncelikle gündeminde yer almadığı belirtildi. 3600 ek gösterge ve asgari ücret ile ilgili çalışmaların devam ettiği ve bu iki konunun öncelik sırasında yer aldığı açıklandı. 

BAKAN 'GÖRÜŞÜLECEK' DEMİŞTİ

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili düzenlemenin yapılacağı ilk kez resmi olarak açıklanmış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bakanlık bünyesinde çalışmanın sürdüğünü, diğer bakanlık ve sendikalarla da görüşüleceğini söylemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...