Tgrt Haber
10 May 2021 10:18

Son dakika! Ethereum yeni rekorla 4 bin doları aştı

Son aylarda yükselişiyle dikkat çeken kripto para Ethereum ilk kez 4 bin dolar eşiğini aştı. Ethereum'un piyasa değeri 470 milyar doları buldu.

Son dakika! Ethereum yeni rekorla 4 bin doları aştı
Ethereum

Ethereum, geçen yıl Aralık ayından itibaren yükseliş trendini korurken, bugün ilk kez 4 bin doları geçti. 600 dolardan 4 bin dolara çıkan para birimi Bitcoin’den sonra ikinci sırada yer alıyor. Ethereum'a gelen ve blokzincirin verimliliğini artıran yeni güncellemelerin fiyatı yukarı taşıdığı tahmin ediliyor. 

Ethereum’u kripto para yazılımcısı Vitalik Buterin 2013’te kullanıma sundu. 2017 yılında piyasaya çıktığında 225 dolardan satılan Ethereum 2018’de 1300 dolar seviyelerinde tutunmayı başardı. Bir ara 100 doların altına düşen kripto para birimi, 2020 yılında yükselişe geçti. 

Ethereum’un piyasa değeri 470 milyar dolar seviyesinde. Bitcoin ise 1.10 trilyon dolar ile ilk sırada. 

Ethereum yeni bir rekora ulaşırken, Litecoin de yüzde 10'dan fazla yükselişle ilk defa 400 doların üzerini gördü. XRP ise 1,59 dolar civarında bulunuyor.Bloomberg Galaxy Kripto Para Endeksi ise gün içerisinde yüzde 10'a yakın yükseliş kaydetti.

 Ünlü iş insanı Elon Musk, kripto para piyasasında yükselmesine neden olan Dogecoin ile ilgili 'Saturday Night Live' televizyon programında açıklama yapmaması hayal kırıklığına neden olmuştu. Dogecoin yatırımcıları şovda aradığı mesajları bulamayınca para birimi 73 sentten 51 sende gerilemişti. 

Musk'ın şova katılmasından önce 73 sentin üzerine çıkarak rekor kıran Dogecoin, şovun ardından yüzde 29 düşüş yaşadı ve 51 sent seviyelerini test etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...