Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ocak 2023 16:57 - Güncelleme : 25 Ocak 2023 17:40

Son dakika! Milyonları ilgilendiriyor! EYT Meclis'te, düzenleme imzaya açıldı

Son dakika! Milyonların nefesini tutarak beklediği EYT düzenlemesi Meclis’te imzaya açıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, cuma ya da pazartesi teklifi sunabileceklerini ifade etti. Yaklaşık 5 milyon kişiyi ilgilendiren düzenleme ile ilgili sunum yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise bütçe konusunda bir sorun olmadığını açıkladı. EYT'lilerin maaşlarını 1 Mart tarihinde alması bekleniyor.

Son dakika! Milyonları ilgilendiriyor! EYT Meclis'te, düzenleme imzaya açıldı
son dakika

Son dakika haberi: Yaklaşık 5 milyon kişinin beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili düzenleme teklifi Meclis'te imzaya açıldı. Metin haline getirilen teklifin cuma günü Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

ŞUBAT AYI İÇİNDE ÇÖZÜLMESİ BEKLENİYOR

Düzenleme şubat ayı içinde önce Plan Bütçe Komisyonu'na gelecek ardından Genel Kurul'dan geçecek. 1 Mart itibariyle de EYT'liler maaşlarını alabilecek.

BÜTÇE KONUSUNDA BİR SIKINTI YOK

EYT konusunda bir sunum yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bütçe konusunda bir sorun olmadığını ifade etti.

İLK MAAŞLAR 1 MART'TA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “EYT’lilerin Mart’ın 1’inde ilk maaşlarını alabilecekleri bir düzenleme Meclis’ten çıkacak diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

STAJ VE ÇIRAKLIK SÜRELERİ SİGORTA BAŞLANGICINA DAHİL EDİLECEK Mİ?

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, staj ve çıraklık sürelerinin başlangıç olarak sayılıp sayılmayacağına ilişkin, "Şu anda yok gibi görünüyor. Sunumu aldığınızda ne kadar ağır bir sorumluluk olduğunu görüyorsunuz. Bu gerçekten çok önemli bir düzenleme, sadece bugün için değil Türkiye’nin 40-50 yılına etkisi olacak bir düzenleme yapıyoruz. Gönül ister ki mümkün olduğunda bu alanı genişletelim. 1999 yapıyorsunuz bir günde kaçırdım diyen var. 2000 ile ilgili EYT kampanyası başlatanlar var. O yüzden bu dengeyi çok iyi tutmamız lazım. Devlet dediğimiz şey biziz. Hepimiz ortak bütçesi bu, önce elzem olanları yapmamız lazım." dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...