Tgrt Haber
19 May 2022 14:34 - Güncelleme : 19 May 2022 15:12

Son dakika haberi: Benzine 1 TL'nin üzerinde indirim

Son dakika haberine göre benzine 1 TL’den fazla indirim beklentisi oluştu. Cuma gece yarısından itibaren uygulanacak yeni fiyat benzini yeniden 24 TL sınırından aşağı çekecek. Brent petrolün 108 dolara kadar gerilemesi piyasaya olumlu yansıdı.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika haberi: Benzine 1 TL'nin üzerinde indirim
benzin,motorin,indirim

Cuma gece yarısı benzine 1 TL’den fazla indirim bekleniyor. Sektör yetkililerinden gelen bilgi doğrultusunda yeni fiyat uygulamaya konduğunda benzin yeniden 24 TL sınırından aşağı çekilecek.

Akaryakıt fiyatları üzerinde etkili olan Brent petrolde 115 dolar seviyesinden geri çekilerek 108,5 dolar seviyelerine kadar düşmüştü. Dolar TL kurundaki artış nedeniyle fiyatta zorlanan piyasada, bu gece itibarıyla uygulamaya konan 1 TL 3 kuruşluk zamdan tekrar çekilme gündeme geldi. Art arda gelen son 2 zam sonucunda Ankara’da 23,98 TL olan benzin, yeniden 22 TL’li fiyatlara gelecek.

Moskova'ya uygulanan geniş çaplı yaptırımlar ve Batılı müttefiklerin petrol piyasasını daraltması fiyatları kötü etkilerken Biden yönetiminin ABD’li petrol şirketi Chevron Corp'a Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile müzakere etme yetkisi vermesi piyasaya bir miktar rahatlama getirdi.

Dün son saatlerde düşüşe geçen Brent petrol bugün saat 15 civarında 108 dolara kadar geriledi. 15,95 TL civarındaki dolar kuru, olumlu havaya bir miktar engel teşkil ederken fiyatlara gelen son zamdan indirime gidiliyor.

20 Mayıs akaryakıt fiyatları:

İSTANBUL

Benzin: 23,87 TL'den 22,8 TL'ye düşecek.

ANKARA

Benzin: 23,96 TL'den 22, 9 TL'ye düşecek.

İZMİR

Benzin: 23,99 TL'den 22,9 TL'ye düşecek.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...