Tgrt Haber
15 Eylül 2021 00:18

Son dakika: Merkez Bankası yabancı para zorunlu karşılık oranlarını artırdı

Son dakika haberi: Merkez Bankası yabancı para zorunlu karşılık oranlarını 200 baz puan artırdı.

Son dakika: Merkez Bankası yabancı para zorunlu karşılık oranlarını artırdı
Merkez Bankası,para

Son dakika... Vadesiz ve 1 yıla kadar vadeli döviz hesapları için zorunlu karşılık oranı yüzde 23'e yükseldi. 1 yıl ve 1 yıldan uzun vadeli döviz hesaplarında zorunlu karşılık oranı ise yüzde 17 oldu.

Para Politikası Kurulu’nun yüzde 19 olan politika faizi ile ilgili nasıl bir karar alınacağı piyasalarda merak ediliyor. TCMB'nin bir sonraki toplantısı 23 Eylül'de gerçekleştirilecek. Alınan bu karar faiz indirimi gerçekleştirileceği yönünde yorumlandı.

FAİZİ SABİT BIRAKMIŞTI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), haftalık gösterge repo faizinde piyasa beklentileri doğrultusunda değişikliğe gitmedi.

TCMB Para Politikası Kurulu(PPK) toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, haftalık repo faizi yüzde 19,00 olarak kaldı.

TCMB, önceki 4 toplantısında da beklentilere paralel olarak faizi sabit bırakmıştı. Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketinde enflasyon beklentisi yıl sonu için yü

Son dakika: Merkez Bankası yabancı para zorunlu karşılık oranlarını artırdı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...