Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Kasım 2021 17:53

Son dakika! Merkez Bankası'ndan yükselen dolara açıklama: Piyasa gerçekliğini yansıtmıyor

Son dakika: Merkez Bankası, aşırı değerlenen dolar için açıklama yaptı. "Merkez Bankası'nın kur seviyesine ilişkin taahhüdü yoktur" ifadelerine yer veren TCMB, yaşanan hareketliliğin piyasa koşularını yansıtmadığını vurguladı. Açıklamada "Döviz piyasalarında gerçekçi olmayan ve iktisadi temellerden tamamen uzak, sağlıksız fiyat oluşumları gözlemlenmektedir" denildi.

Son dakika! Merkez Bankası'ndan yükselen dolara açıklama: Piyasa gerçekliğini yansıtmıyor
merkez bankası,kur,döviz

Merkez Bankası'ndan döviz kurlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Açıklamada, "Merkez Bankası'nın kur seviyesine ilişkin taahhüdü yoktur. Döviz piyasalarında gerçekçi olmayan ve iktisadi temellerden tamamen uzak, sağlıksız fiyat oluşumları gözlemlenmektedir" denildi.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamanın tam metni şöyle: 

"DÖVİZ PİYASALARINDA GERÇEKÇİ OLMAYAN FİYAT OLUŞUMLARI..."

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın uygulanmakta olan dalgalı kur rejimi altında kur seviyesine ilişkin bir taahhüdü yoktur. Döviz kurları, serbest piyasa dinamiklerince arz ve talep koşullarınca belirlenmektedir. Merkez Bankası belli koşullar altında kalıcı yön amacı taşımadan sadece aşırı oynaklığa müdahale edebilmektedir.

Döviz piyasalarında gerçekçi olmayan ve iktisadi temellerden tamamen uzak, sağlıksız fiyat oluşumları gözlemlenmektedir. Şirketlerimiz ve vatandaşlarımızın aşırı oynak piyasa koşullarında iktisadi temellerden tamamen uzak değerlerden işlem yaparak olası kayıplara karşı uyarılması lüzumu üzerine bu açıklamaya gerek duyulmuştur.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...