Tgrt Haber
27 May 2022 00:21 - Güncelleme : 27 May 2022 00:56

Son dakika! Şeker ithalatı için karar verildi! Resmi Gazete'de yayımlandı

Son dakika haberi: Şeker ithalatına izin veren karar Resmi Gazete’de yayımlandı. 400 bin ton şeker ithalatı için tarife kontenjanı açıldı. Düzenlenen ithal lisansları 15 Ekim 2022 tarihine kadar geçerli olacak.

Son dakika! Şeker ithalatı için karar verildi! Resmi Gazete'de yayımlandı
Şeker,Resmi Gazete

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile “şeker ithalatına tarife kontenjanı” kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararla, 400 bin ton şeker ithalatı için tarife kontenjanı açıldı. Tarife kontenjan çerçevesinde ithal edilecek şekerden gümrük vergisi alınmayacak.

Yürürlüğe giren kararla birlikte 400 bin ton kamış veya şeker pancarı ithalatında gümrük vergisi ve varsa ek mali yükümlülükler sıfır olarak uygulanacak. Karar kapsamında düzenlenen ithal lisansları 15 Ekim 2022 tarihine kadar geçerli olacak.

Şeker fiyatlarında yaşanan artışlar üzerine önceki gün Tarım ve Orman Bakanlığı Şeker Dairesi Başkanlığı yazılı açıklama yayımlamış ve şeker ithalatına yönelik çalışma başlatıldığını duyurmuştu.

İthalatla birlikte piyasa dengesinin sağlanması ve spekülatif hareketlerin önüne geçilmesinin amaçlandığı belirtilmişti.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Tarım ve Orman Bakanlığı, son günlerde Ukrayna-Rusya savaşının hareketlendirdiği şeker piyasasını ilgilendiren bir açıklama yaptı. Bakanlık, imalatta ülke ihtiyacına öncelik koşuluyla şeker ithal edilmesini sağlayan uygulamayı duyurmuştu.

Tarım ve Orman Bakanlığından, şekerde son günlerde spekülatif fiyat ve miktar hareketlerinin oluştuğunun gözlemlendiği belirtilerek, "Piyasa dengelerinin sağlanması ve spekülasyonların önlenmesi amacıyla şekerli mamul üreten imalatçılara şeker için tarife kontenjanı açılarak ithalat yetkisi verilmesine ilişkin çalışma başlatılmıştır." açıklaması yapılmıştı.

Son dakika! Şeker ithalatı için karar verildi! Resmi Gazete'de yayımlandıSon dakika! Şeker ithalatı için karar verildi! Resmi Gazete'de yayımlandı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...