Tgrt Haber
26 Ocak 2022 17:41

Sözleşmeli er mülakat tarihleri ne zaman? MSB sözleşmeli er alımı ne zaman 2022?

“Sözleşmeli er alımı ne zaman?” sorusu, Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanan sözleşmeli er sonuçlarının açıklanmasının ardından en sık sorulan sorular arasında yerini aldı. MSB’nın Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er mülakat tarihlerini ve başvuru sonucu sorgulama ekranına nasıl ulaşacağını merak eden adaylar, internet üzerinden yapmış oldukları araştırmalarda, “Sözleşmeleri er mülakat tarihleri ne zaman?”, “MSB sözleşmeli er başvuru sonucu sorgulama ekranına nasıl ulaşılır?” sorularına cevap aramaya başladı.

Sözleşmeli er mülakat tarihleri ne zaman? MSB sözleşmeli er alımı ne zaman 2022?
sözleşmeli er,milli savunma bakanlığı,msü

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamayla birlikte Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er temini için başvuru sonuçlarının açıklandığı tarih belli oldu. Sözleşmeli er mülakatlarının hangi tarihlerde yapılacağını ve başvuru sonuçlarını merak eden adaylar, internet üzerinden yoğun bir araştırma yapmaya başladı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er mülakatları hangi tarihte? 2022 MSB sözleşmeli er temini ne zaman? Sözleşmeli er başvuru sonucu sorgulama nasıl yapılır? Tüm detaylar haberimizde…

MSB SÖZLEŞMELİ ER TEMİNİ NE ZAMAN?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamaya göre Kara Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er Temini faaliyetleri 02 Şubat – 04 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/Ankara yerleşkesinde gerçekleştirilecek olan er temini için bazı seçim aşamaları mevcut. Bu aşamalar aşağıdaki gibi belirtilmiştir:

  • Evrak kabu
  • Fiziki değerlendirme (Boy ve kilo oranlarının kontrol edilmesi)
  • Fiziki yeterlilik testi (mekik, düz koşu (400 metre) ve şınav)
  • Mülakat
  • Hastane sevki

Sözleşmeli er mülakat tarihleri ne zaman? MSB sözleşmeli er alımı ne zaman 2022?

SÖZLEŞMELİ ER TEMİNİ NASIL GERÇEKLEŞTİRİLİR?

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er başvuruları için adaylar, başvuru kılavuzunda belirtilmiş olan belgeleri ile birlikte sınav yerinde bulunmalıdır. Adaylar, sınava gelirken aşağıdaki gerekli belge ve dosyaları yanlarında bulundurmalıdır:

  • Bir adet yarım kapaklı pembe karton dosyanın içinde takılı olarak başvuru kılavuzunda belirtilen belgeleri (belgeleri sırasına göre dizmek suretiyle ve dosyanın ön yüzüne mürekkepli kalem ile T.C. kimlik numarası, adı ve soyadı yazılmış olarak)
  • FYT sınavlarına katılmak için eşofman, şort ve spor ayakkabısı vb. malzemeleri
  • Tek hekimden (aile hekimi, kurum hekimi vb.) alacakları Durum Bildirir Tek Hekim Raporunu
  • Hayat Eve Sığar Uygulamasından alacakları HES Kodlarını (Kare Kodlu çıktısını) yanlarında getirecektir. Bu kapsamda Nizamiye girişinde HES kodu sorgulaması yapılacaktır. HES kodu olmayan adayların HES kodunu tedarik etmeleri durumunda sınava girişleri kabul edilecektir. HES kodu sorgulama sonucu riskli olan adaylar, risk durumunun normale dönmesi durumunda temin faaliyetinin son günü olan 4 Mart 2022 tarihine kadar sınava girişleri kabul edilecektir.
  • Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında sınav merkezine girişten itibaren yapılmakta olan tüm uyarılara uyarak belirli bir disiplin içinde hareket edilmesi zorunludur. Ayrıca sosyal mesafenin korunması ve maskelerin gerektiği gibi uygun bir şekilde takılması ise önem arz etmektedir.
  • Adayların getirmiş oldukları belgeler üzerinden başvuru şartlarını sağlayıp sağlamadıkları kontrol edilip, evraklarda herhangi bir eksik ya da yanlış bilgi teyit edilmesi durumunda adayın başvurusu iptal edilecektir.
  • Sınav merkezlerinin önünde bulunan güvenlik formu, dosya, zarf gibi malzemeleri ücret karşılığı satmaya çalışanlara itibar edilmemelidir.
  • Her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, büyük ya da küçük valiz, cep telefonu, şarj cihazı, harici bellek vb. eşyalar, sınav merkezine kabul edilmeyecektir.
  • Seçim aşamasında gerçekleştirilen faaliyetlerin öncesinde ilgili açıklamaların ve başvuru kılavuzunun tekrar okunması ve adayların çağırıldığı tarihi yeniden kontrol etmesi önem arz etmektedir. Bu duyurular tebliğ niteliği taşımakta olup, ayrıca posta ya da telefon vasıtasıyla sınav tarihi tebliğ edilmeyecektir.

Sözleşmeli er mülakat tarihleri ne zaman? MSB sözleşmeli er alımı ne zaman 2022?

SÖZLEŞMELİ ER BAŞVURU SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenmekte olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er temini için yapılan başvuru sonuçları belli oldu. Adaylar, başvuru sonuçlarına e-Devlet giriş sisteminden şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ‘Tercihlerim’ alanından ulaşabilirler.

SÖZLEŞMELİ ER BAŞVURU SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Adem24 Nisan 2022 20:44

Ben bas vurdum bana dönen olmadı yarım edin durumum yok toprak binada oturuyorum lütfen

Sonraki Haber Yükleniyor...