Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Ekim 2021 11:16

Sözleşmeli memurlara kadro geliyor mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kadro talimatı!

"Sözleşmeli personele kadro ne zaman gelecek?" en çok merak edilenler arasında yerini aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği talimatla birlikte 600 ek gösterge ile sözleşmeli personel ne zaman kadroya geçirilecek? Yüz binlerce memurun sorgulamaya devam ettiği kadro müjdesine dair detaylar haberimizde...

Sözleşmeli memurlara kadro geliyor mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kadro talimatı!
sözleşmeli,memur,kadro,ek gösterge,personel,kamu

"Sözleşmeli memura kadro verilecek mi?" hala en çok merak edilenler arasında. Milyonlarca kamu personeli bu sorunun cevabını araştırmaya devam ediyor. Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan kadro için talimat verdi mi, sözleşmeli memurlar için son durum nedir? Kapsamda neler var? İşte, merak edilen o sorunun yanıtı!

SÖZLEŞMELİ MEMURA KADRO VERİLECEK Mİ?

2013 yılından bu yana sık sık gündeme gelen sözleşmeli personel sorununun 2022'de çözülmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine harekete geçildi. Yaklaşık 530 bin sözleşmeli memura kadro gelmesi bekleniyor. Ağustos ayında yapılan toplu sözleşme ile gündeme gelen daha sonra da Başkan Erdoğan’ın talimatıyla başlayan çalışmalar devam ediyor, 3600 ek gösterge çalışmasıyla birlikte sözleşmeli personel kadroya geçirilecek. 

 

"Sözleşmeli memura kadro verilecek mi?" hala en çok merak edilenler arasında. Milyonlarca kamu personeli bu sorunun cevabını araştırmaya devam ediyor. Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan kadro için talimat verdi mi, sözleşmeli memurlar için son durum nedir? Kapsamda neler var? İşte, merak edilen o sorunun yanıtı!

SÖZLEŞMELİ MEMURA KADRO VERİLECEK Mİ?

2013 yılından bu yana sık sık gündeme gelen sözleşmeli personel sorununun 2022'de çözülmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine harekete geçildi. Yaklaşık 530 bin sözleşmeli memura kadro gelmesi bekleniyor. Ağustos ayında yapılan toplu sözleşme ile gündeme gelen daha sonra da Başkan Erdoğan’ın talimatıyla başlayan çalışmalar devam ediyor, 3600 ek gösterge çalışmasıyla birlikte sözleşmeli personel kadroya geçirilecek. 

SÖZLEŞMELİ MEMURA KADRO DETAYLARI!

Daha önce gerçekleştirilen bir çalışma ile 4C kadrosundaki özelleştirmeden gelen personel 4B'li yapılmış ve kadroya alınmıştı. Şimdi de 4B kadrosundaki sözleşmeli personel için 4A'lı yani kadrolu olma yolu açılıyor.

Ağustos ayında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde memurların 3600 ek gösterge zamları ile birlikte kamuda sözleşmeli olarak çalışan memurların da sorunları gündeme taşınmıştı. Toplu sözleşme metnine de giren bu iki konuda çalışma yapılacağı ve 2022 yılının sonunda tamamlanacağı da açıklanmıştı.

Recep Tayyip Erdoğan da Memur-Sen yöneticilerini kabulü sırasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Vedat Bilgin'e sözleşmelilerin kadro sorununun çözümü ile silgili talimatı vermişti. Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı Cumhurbaşkanlığı personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü bürokratlarının çalışmaları tamamlanmasından sonra taslak TBMM'ye sunulacak.

3600 EK GÖSTERGE ANLAŞMASI!

Zam görüşmelerinde 3600 ek gösterge konusunda da anlaşma sağlanırken ek gösterge toplu sözleşme de mutabakat metnine girdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile sendikalar 2022'de çalışma yapacak, kanuni düzenleme çıkarılacak.

Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerini 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki ek gösterge cetveli yeniden düzenlenecek. Ek göstergenin 3600'e çıkarılmasıyla memurların emekli aylıkları ve ikramiyeleri artacak. 1.5 milyon memurun ek gösterge beklentisi karşılanırken; gösterge artışıyla emekli aylıkları ve ikramiyelerinin yüzde 22 ila 25 artması bekleniyor.

EK GÖSTERGE NEDİR?

 Devlet memurlarının maaşları, emekli ikramiye ve maaşlarının hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama biçimidir. Ek gösterge rakamları, unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık göstermektedir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...