Tgrt Haber
10 Ocak 2022 12:23

Transfer ücreti vergisine asgari indirim

Asgari ücrete sağlanan vergi indirimine, sporcular da dahil ediliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taslağına göre, bu yılki asgari ücret için getirilen gelir vergisi istisnasına, futbolcu ve diğer sporculara transfer ücreti veya farklı adlarla yapılan ödemeler ve primler de dahil edilecek.

Transfer ücreti vergisine asgari indirim
asgari ücreet,,vergi indirimi,

Asgari ücrete sağlanan vergi indirimine, sporcular da dahil ediliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın taslağına göre, bu yılki asgari ücretler için getirilen gelir vergisi istisnasına, futbolcu ve diğer sporculara transfer ücreti veya farklı adlarla yapılan ödemeler ve primler de dahil edilecek.

Tebliğ taslağında, vergi mevzuatlarında, ücret sayılan ödemeleri yapanların işveren sayıldığına dikkat çekildi. Taslakta, çalışanlara hizmet karşılığı verilen ücretin ödenek, tazminat, zam, avans, aidat, prim, ikramiye gibi isimler altında verilmesinin, ücretin niteliğini değiştirmeyeceği belirtildi.

EN YÜKSEK ÜCRET DİKKATE ALINACAK

Tüm ödemeler ve sağlanan menfaatler de ücret kapsamında değerlendiriliyor. Taslağın bu maddesinin resmilik kazanması halinde, transfer için doğrudan sporculara ödenen para da, belirli bir oranda vergi istisnası kapsamına alınmış olacak. Taslakta, birden fazla işverenden ücret alınması halinde istisnanın sadece en yüksek olan ücrete uygulanacağı kaydedildi. Taslağa göre, maaşların asgari ücreti aşan kısımları için vergi dilimleri dikkate alınacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...