Tgrt Haber
02 Kasım 2021 12:31

Squid Game token'i ile milyonlarca dolarlık vurgun

Son günlerin popüler dizisi Squid Game'den esinlenilerek oluşturulan token ile yaklaşık 3,3 milyon dolarlık vurgun yapıldı. Dün 3 bin dolara yaklaşan kripto para birimi dakika içinde aniden 1 cent'in altına indi. Projenin internet sitesi ve sosyal medya hesapları kapatıldı.

Squid Game token'i ile milyonlarca dolarlık vurgun
Squid Game

Tüm dünyada yankı uyandıran Güney Kore yapımı Squid Game’den esinlenilerek oluşturulan SQUID coin ile yaklaşık 3,3 milyon dolarlık vurgun yapıldı.

SQUID kripto para birimi, dün öğle sattlerinde 2 bin 856 dolardan işlem görüyordu. Sadece 5 dakika sonra, aniden 0.0007926 dolara indi. Arkasında kim olduğu bilinmeyen kripto para birimi yüzde 99’luk bir düşüş yaşayarak yatırımcısını şoka uğrattı.

Bu düşüşten Squid Game (SQUID) kripto para biriminin piyasa değeri de etkilendi. Yaklaşık 30 milyar dolara yükselen coin, rekor kayıp yaşayarak 2 milyon dolara geriledi. Kripto parada düşüş eğilimi ise hala sürüyor.

SİTE VE HESAPLARA ULAŞILAMIYOR

Proje "Token kazanmak için oyna" diye tanıtılırken para kazanmak için web sitesi üzerinden squid game oyunları oynatılacağı söylendi. Projenin internet sitesi ve sosyal medya hesapları kapatıldı.

CoinMarketCap ise kullanıcıları, “Web sitesinin ve sosyal medya hesaplarının artık kullanılamadığı ve kullanıcıların bu jetonu Pancakeswap’ta satamadığı konusunda çok sayıda rapor aldık. Lütfen kendi durum tespitinizi yapın ve son derece dikkatli olun. Bu proje, açıkça aynı adı taşıyan Netflix dizisinden esinlenmiş olsa da, resmi bağlantısı yoktur” diyerek uyardı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...