Tgrt Haber
11 Mart 2022 13:09 - Güncelleme : 11 Mart 2022 13:37

Staj mağdurlarının 'borçlanma hakkı' talebine çözüm sözü

Geçmişe dönük borçlanma hakkı isteyen staj sigortası mağdurları kendileri için gelecek iyi haberi bekliyor. Destek için Meclis’i ziyaret eden mağdurlar AK Parti ve MHP'den çözüm sözü aldı.

Staj mağdurlarının 'borçlanma hakkı' talebine çözüm sözü

Çıraklık döneminde veya meslek liselerinde okurken zorunlu staj döneminde aktif olarak çalışan ancak sadece sağlık sigortaları yatırıldığı için emekli olamayan Staj Sigortası Mağdurları hak mücadelesi veriyor. Sayıları 1,5 milyonu bulan mağdurlar geriye dönük borçlanma hakkı istiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, konuyla ilgili çalıştıklarını söylemesinin ardından Staj Sigortası Mağdurları, bir yandan gelecek iyi haberi beklerken diğer yandan da siyasilerden destek arıyorlar.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1502232131979857920

BORÇLANMA HAKKI İSTİYORLAR

Staj Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Ferhat Salman, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay’ı Meclis’te ziyaret etti. Olumlu geçen görüşmede Akbaşoğlu, tüm mağduriyetlerin giderileceğini belirtti.

STAJ MAĞDURLARINA ÇÖZÜM SÖZÜ

Akbaşoğlu, sözleşmeli kadro bekleyenler ve 3600 ek gösterge ile ilgili yapılacak çalışmaların ardından, sıranın EYT'lilere geleceğini söyledi. Staj mağdurlarına da çözüm sözü veren Akbaşoğlu, “AK Parti olarak bu konuya da el atacağız” dedi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da, çalışmaların takipçisi olacaklarını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...