Tgrt Haber
10 Aralık 2021 09:03

Stokçulara yönelik yasa teklifi TBMM'ye sunulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın stokçulara yönelik yaptığı açıklamanın ardından AK Parti harekete geçti. Düzenlemenin bugün TBMM'ye sunulması ve bu ay içerisinde yasalaşması bekleniyor.

Stokçulara yönelik yasa teklifi TBMM'ye sunulacak
erdoğan,,market,,stokçuluk,,tbmm,,yasa teklifi,

Stokçuluk ile ilgili yaptığı açıklamada "Stokçuların üzerine ciddi manada gideceğiz. Hem ellerindekine el koyacağız hem de cezai müeyyideleri yüksek tutacağız" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından harekete geçildi. Stokçulukla ilgili düzenlemenin bugün TBMM’ye sunulması bekleniyor. Düzenlemenin yıl bitmeden ise yasalaşması bekleniyor.

STOKÇULARA ÜST CEZA SINIRI ARTACAK

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, düzenleme kapsamında, tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetler ile serbest rekabeti ve piyasa dengesini bozucu faaliyetlerde bulunan üretici, tedarikçi ve perakende işletmelere 50 bin ila 500 bin TL arasında cezanın üst sınırı artırılacak. Üst sınırın ne olacağı ise bugün netleşecek.

MARKET SATIŞLARINA MÜDAHALE YOK

Marketlere satış kısıtlaması koyulmasıyla ilgili bir düzenlemenin gündemde olmadığını belirten AK Partili kaynakları, stok mallara el konulmasına ilişkin düzenlemenin ise mevcut yasada zaten yer aldığına dikkat çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...