Tgrt Haber
29 Kasım 2017 17:11

'Stratejik ürün desteğiyle 2 bin 500 kişiye iş imkanı sağlanacak'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, stratejik ürün destek programıyla 500 projenin destekleneceğini ve 2 bin 500 kişiye iş imkanı sağlanacağını söyledi.

'Stratejik ürün desteğiyle 2 bin 500 kişiye iş imkanı sağlanacak'
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü,

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Green Park Otel'de düzenlenen "Stratejik Ürün Destek Programı Tanıtım Toplantısı ve İmza Töreni"ne katıldı.

Türkiye'nin her alanda büyük değişim ve dönüşüm yaşadığını belirten Özlü, ülkenin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olması hedefini, gerçeğe dönüştürmek için harekete geçtiklerini söyledi. Özlü, Türkiye'nin "bölgesel lider, küresel oyuncu" olmasını hedeflediklerinin altını çizerek, "Teknolojimiz, insan kaynağımız, sanayicimiz bizi bu hedefe taşımak için yeterli. Bize düşen görev bu kaynağı etkin ve verimli bir şekilde harekete geçirmek, işleyişi yeniden yapılandırmaktı. İşte bugün startını vereceğimiz KOSGEB Stratejik Ürün Geliştirme Desteği, bu yönde atılacak önemli bir adımdır." diye konuştu.

"Desteklerin toplam üst limiti 5 milyon lira"

Stratejik ürün destek programıyla, ithalatı yüksek olan stratejik ürünlerin yerlileştirilmesi ve millileştirilmesini hedeflediklerini belirten Özlü, "Program kapsamında, proje başvurularını dönemsel olarak alacağız. Proje süresi en çok 36 ay olup, kurul kararı ile 6 aya kadar ek süre veriyoruz. Program kapsamında verilecek desteklerin toplam üst limiti ise 5 milyon liradır. Destek oranları, yüzde 70 geri ödemesiz, yüzde 30 geri ödemeli olarak uygulanacak. İşletmeler, desteklenmesi ön görülen tutarın, yüzde 25'i kadar erken avans ödemesi alabilecekler. Destek kapsamında istenen teminat mektubu giderlerini, yüzde 100 oranında destekliyoruz. Program çerçevesinde hazırladığımız projeksiyona göre; 500 projenin desteklenmesiyle 2 bin 500 kişiye iş imkanı sağlanacak, KOBİ'lerin imalat sanayisinde oluşturduğu cari açık yüzde 10 azalacak. Verdiğimiz bu destekle 250 milyon liralık katma değer oluşturacak." değerlendirmesinde bulundu.

"Sloganımız: Teknoloji odaklı yerli ve milli üretim"

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt da "Stratejik Ürün Destek Programı" ile KOBİ'leri güçlendirmeye, yerli ve milli üretimi teşvik etmeye yönelik önemli bir adım daha attıklarını söyledi.

Stratejik Ürün Destek Programı kapsamında, yurt dışından ithal edilen teknolojik ürünleri ve ara mallarını milli imkanlarla, yerli şirketlerle ve KOSGEB desteğiyle üretmek için seferberlik başlattıklarına dikkati çeken Uzkurt, "Sloganımız 'teknoloji odaklı yerli ve milli üretim' olacak. Firmalarımıza diyoruz ki bugüne kadar yurt dışından getirdiğiniz ürünleri yurt içinde üretebilecek, üretim potansiyeline ve teknoloji kabiliyetine sahip KOBİ'lerimizi sizler tespit edin, ön anlaşmalarınızı yapın, bizler de KOSGEB olarak bu iş birliğiniz kapsamında KOBİ'lerimizi destekleyelim. Bu desteklerle bir taraftan ülkemizin yerli ve milli teknoloji şirketlerini büyütürken, diğer taraftan da stratejik ve öncelikli teknoloji alanlarında dışa bağımlılığımızı, babayiğit KOBİ'lerimizle azaltacağımıza inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyıldız'ın konuşmasının ardından, "Stratejik Ürün Destek Programı" protokolü imzalandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...