Tgrt Haber
01 Mart 2016 17:54

'Şubat ayında ihracatımızın yüzde 3,1 artması önemli bir gelişme'

Ekonomi Bakanı Elitaş, bu yıl şubat ayında ihracatın yüzde 3,1 artmasının önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

'Şubat ayında ihracatımızın yüzde 3,1 artması önemli bir gelişme'
elitaş,

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, bu yıl şubat ayında ihracatın yüzde 3,1 artmasının önemli bir gelişme olduğunu belirterek, "Bölgesel sorunlardan ve dünya ekonomisinin yaşadığı sıkıntılardan kaynaklı ihracat azalışlarının artık yerini ihracat artışlarına bıraktığı bir döneme girdiğimize inanıyorum" açıklamasında bulundu.

Elitaş, yazılı açıklamasında, Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) şubat ayı ihracat kayıt rakamlarını değerlendirdi.

Buna göre, 2016 yılı Şubat ayı ihracatının 2015 yılının aynı ayına göre yüzde 3,1 artarak 10 milyar 790 milyon dolar olduğunu belirten Elitaş, "Bu artış ihracatımızın tekrar artış trendine girdiğinin işaretidir. Şubat ayında yaşanan artış trendinin yıl boyunca devam edeceğini düşünüyor, bu nedenle de Orta Vadeli Program hedefimizdeki ihracat rakamına ulaşacağımıza inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Sanayi ürünleri ihracatında şubatta yaşanan yüzde 3,6’lık artışın 2016 yılı ihracat hedeflerine ulaşmada en önemli etken olacağını vurgulayan Elitaş, bu çerçevede ihracatın lokomotif sektörlerinden olan otomotiv sektöründe şubatta yaşanan yüzde 16,6'lık artışın otomotiv sektörünün ihracatta "vites büyüttüğüne" işaret etti. Otomotiv sektörünün şubatta 1 milyar 986 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini belirten Elitaş, en önemli ihraç kalemlerinden hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe şubatta ihracatın yüzde 12,7 artış göstermesinin de 2016 yılı ihracat hedeflerine ulaşmada önemli olduğunu belirtti.

"Bizi umutlandıran AB'ye ihracatta yaşanan artışlardır"

Hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün şubatta 1 milyar 425 milyon dolarlık ihracat yaptığını ifade eden Elitaş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde diğer sektörlerimizde de ihracat artışları yaşayacağız. 2016 yılı ihracat hedeflerimize ulaşmamızda bizi umutlandıran, AB ülkelerine yapılan ihracatta yaşanan artışlardır. 2016 yılı şubat ayında başlıca ihraç pazarımız olan AB ülkelerine ihracatımız bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11,8 artarak 5 milyar 348 milyon dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. 2016 yılı ocak-şubat dönemi itibarıyla AB ülkelerine ihracatımız 2015 yılının aynı dönemine göre yüzde 2,4 artarak 10 milyar 19 milyon dolar düzeyine ulaşmış, AB ülkelerinin toplam ihracatımızdan aldığı pay ise yüzde 49,6’dan yüzde 50,2’ye yükselmiştir. AB ülkelerine ihracatımızda yaşanan bu artış hedeflerimize ulaşmamızda umut vericidir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...